U bent hier

Steun de boeren in Guatemala. Help een einde te maken aan de onrechtvaardigheid en de boeren te geven waar ze recht op hebben: hun eigen grond en een gelukkig, voorspoedig leven — weg van de honger en de armoede.Doe nu een gift

Campagne 2019: Holy Guacamole!

Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango’s, papaja’s, bananen, ananassen, maar vooral de avocado’s hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden.

In Guatemala is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen grond om groenten en fruit op te telen. Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig?

Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala. Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken.

Achtergronddossier

Samen met zijn partnerorganisaties werkt Broederlijk Delen op twee sporen: boeren en boerinnen helpen hun kleine lap grond duurzaam en optimaal te benutten en tegelijkertijd politiek druk uitoefenen voor een rechtvaardige herverdeling van de grond.

Een stuk grond en een waardig leven voor de boeren en inheemse bevolking op het Guatemalteekse platteland.

Eigen grond om aan landbouw te doen. Een manier om voor hun gezin te kunnen zorgen.

Avoca-doe mee!

Toon je solidair met de boeren in Guatemala en hun strijd voor genoeg voedsel en eigen grond. Doe een gift.

Broederlijk Delen en honderden lokale vrijwilligers organiseren een heleboel acties om geld in te zamelen. Neem deel aan deze acties of zet er zelf eentje op poten.

In maart ontvangen wij zes Guatemalteekse gasten. Ontdek wie ze zijn, en waar en wanneer jij ze aan het woord kan horen in jouw regio.

Richt de ogen in 2019 samen met je leerlingen op Guatemala.

Campagne 2018, Oeganda, Help honger de wereld uit, liturgie

Een aanbod om tijdens de vasten ons engagement voor een meer rechtvaardige wereld aan te scherpen.

En ze hebben jou nodig om hun boodschap te verspreiden. Doe mee met onze sociale media actie!