U bent hier

Campagne 2019: Holy Guacamole!

Toon je samen met ons solidair met de boeren in Guatemala en hun strijd voor genoeg voedsel en een eigen stuk landbouwgrond.

Holy Guacamole!

Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango’s, papaja’s, bananen, ananassen, maar vooral de avocado’s hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden.

In Guatemala is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen grond om groenten en fruit op te telen.  Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig?

Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala. Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken.

Kom naar een lanceermoment

Maak kennis met de nieuwe Broederlijk Delencampagne tijdens onze regionale lanceermomenten. Je ontdekt er hoe Broederlijk Delen de boeren en inheemse bevolking in Guatemala steunt om een eigen stuk grond te verwerven en een waardig leven uit te bouwen. En je doet er inspiratie op om de campagne vorm te geven in jouw gemeente, school, wijk.

Campagne 2019 op school

Girl on a swing on the playground of a school.

Broederlijk Delen in Guatemala

Een stuk grond en een waardig leven voor de boeren en inheemse bevolking op het Guatemalteekse platteland.

Maak kennis met onze campagnefiguren

Eigen grond om aan landbouw te doen. Een eigen plek. Een manier om voor hun gezin te kunnen zorgen.

Ons filmaanbod (i.s.m. MOOOV)

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Guatemala via ons filmaanbod.