U bent hier

Bedankt voor jullie solidariteit!

De opbrengst van de campagne 2018 bedraagt ruim 3 miljoen euro, een prachtig resultaat.

In naam van Broederlijk Delen en onze partnerorganisaties in Oeganda, willen we jullie oprecht bedanken voor jullie inzet en steun. Dankzij jullie kan Broederlijk Delen zich blijven inzetten voor een duurzame wereld zonder ongelijkheid, in Oeganda en in onze andere partnerlanden.

campagne, Oeganda, honger, Grace

Met de ondersteuning van COSIL en Broederlijk Delen kon Grace en haar gezin hun dromen waarmaken: er is geen honger meer en het gezin heeft opnieuw een toekomst.

Help honger de wereld uit

Onze campagne 2018 riep op tot solidariteit met de boeren in Oeganda en hun strijd tegen honger en voor een duurzaam landbouwsysteem. Het verhaal van de Oegandese Grace stond centraal.

Vroeger gingen mijn kinderen met honger naar bed. Er was geen geld om hen naar school te sturen. Met de steun van Broederlijk Delen kon ik mijn eigen handel in maniokmeel beginnen. Nu hebben we een stenen huis en kan ik sparen voor een kippenkwekerij.

16.000 handtekeningen tegen honger

  • 815 miljoen mensen lijden honger,
  • 2 miljard mensen zijn ondervoed,
  • 1,9 miljard mensen worstelen met overgewicht,
  • én 1/3 van het wereldwijd voedsel wordt verspild.

Zo kan het niet langer verder. Jullie tekenden massaal de petitie voor een eerlijker en duurzamer landbouwbeleid. Op Wereldhongerdag overhandigden wij maar liefst 16.000 handtekeningen aan Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege.

Dit was onze campagne 2018

Oeganda, campagne 2018, help honger de wereld uit, gasten op bezoek

Tijdens de campagne vindt ook dit jaar een ontmoeting plaats tussen Vlaanderen en campagneland Oeganda. We krijgen 6 gasten uit het land op bezoek.

Child Tears (Amaziga g' omutto), schilderij, Sadat Kaaya Kiwanuka, Oeganda

Tijdens de campagne van 2018 krijgen we in Limburg de jonge kunstenaar Sadat Kaaya Kiwanuka op bezoek. Maar we dagen ook andere kunstenaars uit een werk te maken!

Boer Matthias

Ook in Vlaanderen leven de boeren op het ritme van het klimaat. Ontdek dankzij Foodwise wat je kan doen met lokale en eerlijke producten.

Waarom Oeganda?

Oeganda in cijfers

Honger treft de graanschuur van Afrika

Met zijn groene heuvels en microklimaat lijkt de Rwenzori-regio in Oeganda heel vruchtbaar. Maar schijn bedriegt.

Door de bevolkingsgroei in Oeganda bezitten de boeren steeds kleinere stukken grond. Te klein om genoeg voedsel te kweken en hun gezin te voeden.

De Oegandese overheid investeert amper in kleinschalige landbouw. En bovendien zorgt klimaatverandering steeds meer voor slechte oogsten. 

Wat doet Broederlijk Delen?

Genoeg voedsel en een waardig inkomen voor 62.000 boerenfamilies op het Oegandese platteland. Dat is waar Broederlijk Delen met 12 lokale partnerorganisaties naar streeft. We zetten in op ecologische landbouw en de verkoop van de oogst op de lokale markten. We stimuleren boeren ook om hun stem te laten horen en van de overheid de ondersteuning te eisen waar ze recht op hebben.