U bent hier

Een schitterend resultaat

De opbrengst van de campagne 2017 bedraagt 3,25 miljoen euro, een schitterend resultaat. In naam van Broederlijk Delen en onze partnerorganisaties in Burkina Faso willen we jullie van harte bedanken voor jullie inzet en steun

Dankzij jullie giften hebben de boeren in Burkina Faso meer inkomsten, zodat ze zich kunnen wapenen tegen de droogte.

campagne, Burkina Faso, Amssetou,

Dankzij de steun van Broederlijk Delen en onze plaatselijke partnerorganisatie ADIF heeft Amssetou - onze campagnefiguur uit Burkina Faso - heel wat kunnen verwezenlijken.

Dit was onze campagne 2017

Bedankt voor jullie inzet

Deze campagne werd een succes dankzij de massale acties van onze vrijwilligers: Koffiestops, Culinair Solidair, Narcissenverkoop, ...

   

Burkinese getuigen op bezoek

In maart 2017 ontvingen we 8 Burkinese gasten. Tijdens hun verblijf gingen ze op tal van plaatsen getuigen over hun werk en leven in Burkina Faso.

   

Kies bewust met Foodwise

Ook in Vlaanderen leven de boeren op het ritme van het klimaat. Ontdek wat je allemaal kan doen met lokale eerlijke producten. Of maak lekkere gerechten met kool dankzij onze kookwedstrijd!

Wie ondersteunen we?

campagne 2017, Burkina Faso, Amssetou

Maak kennis met Amssetou uit Burkina Faso, het gezicht van de vastencampagne 2017. Steun haar strijd voor voldoende inkomsten. Want zij wil zelf bepalen hoe ze haar leven inricht.

Campagne 2017 - Burkina Faso - Binta en haar schaap

Je kan je niet voorstellen dat een schaap een leven kan veranderen. Toch overkwam het Binta Deira (53) in Burkina Faso.

Campagne 2017 - Burkina Faso - ODJ

Maak kennis met een aantal geëngageerde en strijdvaardige jongeren die met hun beweging ODJ ijveren voor verandering in Burkina Faso.

In de kijker

In januari 2017 startte het programma 'Iedereen Beroemd' (één) zijn nieuwe rubriek: ‘Bienvenue Brecht’. Daarin volgen we Brecht tijdens zijn eerste ervaringen als ontwikkelingswerker in Burkina Faso.

Een nieuwsgierige bende trok in december 2016 op inleefreis naar Burkina Faso. Beleving, ontmoeting en actie stonden centraal.

Waarom Burkina Faso?

Burkina FasoBurkina Faso is een van de armste landen in West-Afrika. Het Sahelland staat bekend om zijn extreem warme en droge klimaat.

Toch probeert zo'n 90 % van de bevolking te leven van landbouw. Op steun van de overheid kunnen ze niet rekenen. 

Met de hulp van Broederlijk Delen en onze lokale partnerorganisaties krijgen de boerenfamilies betere toekomstkansen dankzij laagdrempelige leningen, de aanleg van erosiedijken en herbeplanting van onvruchtbare grond.

Waarom regen storten voor Burkina Faso?

Tijdens onze campagne stond 'regen' symbool voor een vruchtbaar leven en een platteland met toekomst. 

Dankzij jouw steun kunnen de Burkinese boerenfamilies kiezen voor gezond voedsel, onderwijs en toekomstkansen. Ondanks het gebrek aan regen.