U bent hier

Bezoek uit Oeganda

Ook dit jaar krijgen we hoog bezoek uit ons campagneland. 6 Oegandese gasten komen tijdens de campagne zelf op ‘inleefreis’ naar Vlaanderen.

Natuurlijk zullen ze niet alleen kennismaken met onze cultuur. Ze kijken er al evengoed naar uit om tijdens de ontmoetingsmomenten te vertellen over hun leven en werk in Oeganda.

En een link met de campagne? Die hebben ze allemaal. Door hun werk voor partnerorganisaties van Broederlijk Delen. Door hun ervaringsdeskundigheid in de kleinschalige landbouw. En… omdat hun kunstwerken tentoongesteld worden in ons land.

Oeganda, campagne 2018, help honger de wereld uit, gasten op bezoek

Agenda: Oegandese gasten aan het woord

Wie is wie?

Hudson Ogwali, Oeganda, campagne 2018, FINASP

Hudson Ogwali is de directeur van FINASP (Facilitation for Innovations and Sustainable Productivity), een partnerorganisatie van Broederlijk Delen in Lira (Noord-Oeganda) die met jongeren samenwerkt.

Hij ontwikkelt trainingen voor jongeren, o.a. over ondernemerschap en verbeterde landbouwtechnieken, aangepast aan klimaatverandering. 

Daarnaast volgt hij de implementatie van programma’s zoals 'youth economic empowerment' en 'agriculture & research' van nabij op.

 

Sadat Kaaya Kiwanuka, Oeganda, campagne 2018, Jabulani

Sadat Kaaya Kiwanuka is als visueel en uitvoerend artiest één van de medeoprichters van Jabulani arts gallery & cultural hub.

Jabulani, gevestigd in Fort Portal, sensibiliseert jongeren en lokale gemeenschappen via kunst over thema’s zoals klimaat, vrede en evenwichtige voeding.

Sadat en zijn team werken daarvoor vaak samen met onze partnerorganisatie KRC (Kabarole Research and Resource Center).

Je kan het werk van Sadat zelf bewonderen op de tentoonstelling in Limburg

Jetrace Ithungu, Oeganda, COSIL, campagne 2018

Jetrace Ithungu werkt als 'Program officer youth & micro enterprise' bij COSIL (Community Sustainable Initiative Link), een partnerorganisatie van Broederlijk Delen.

Ze begeleidt zeer arme gezinnen en jongeren in Kamwenge, in West-Oeganda.

Via trainingen in business management, boekhouding en spaartechnieken helpt ze hen duurzame kleine ondernemingen op te starten.

Ook Grace Ninseka heeft ze nauw begeleid. Het verhaal van Grace staat centraal tijdens de campagne. 

 

Allen Byamaka, Cosil, Oeganda, Campagne 2018

Allen Byamaka is de coördinator van onze partnerorganisatie COSIL (Community Sustainable Initiative Link).

Via de programmawerking verzekert hij dat kleinschalige boeren de gepaste ondersteuning krijgen om zo een basisinkomen en voedselzekerheid te genereren.

De programma's bieden o.a. ondersteuning in de productieverhoging en focussen op verduurzaming van de markt en versterking van de inclusieve gemeenschap. 

Eriah Byaruhanga, Oeganda, campagne 2018, JESE

Eriah Byaruhanga is 'Program Manager agriculture & enterprise development' bij JESE (Joint Effort to Save the Environment), een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. 

Hij is er verantwoordelijk voor het ondernemerschap bij kleinschalige boeren. Dat ondersteunt hij via concrete programma's rond productieverhoging en toegang tot duurzame afzetmarkten. 

Eriah werkt daarvoor nauw samen met verschillende stakeholders. Ook bouwt hij de netwerken van de organisatie uit.

Samuel Mugisha, Oeganda, campagne 2018, SATNET

Samuel Mugisha is programmaverantwoordelijke bij SATNET (Sustainable Agriculture Trainers NETwork). Ook dat is eeen partnerorganisatie van Broederlijk Delen, in West-Oeganda.

Hij ondersteunt lidorganisaties in institutionele capaciteitsversterking, bevordert de dialoog van boerengroepen met lokale overheden en is nauw betrokken in de opvolging van de programma’s.

Hij houdt zich daarvoor bezig met nauwkeurige monitoring en evaluatie.