Katelijne Suetens (°1974) studeerde in 1997 af als kinesitherapeut en werkte in deze hoedanigheid zeven jaar lang als vrijwilliger bij het Nationale Lepra Controle Programma van Pakistan, gerund door het Marie Adelaide Leprosy Centre (MALC, Karachi). Haar takenpakket evolueerde al snel van de zorg voor melaatsen naar projectadministratie en -beheer.

Met deze ervaring ging Katelijne in 2006 aan de slag bij Broederlijk Delen als Programmaverantwoordelijke voor Azië (Filipijnen, Cambodia, India en Palestina & Israël). Van 2011 tot 2016 was ze de lokale vertegenwoordiger van Broederlijk Delen in Senegal, waar ze haar kennis en ervaring over landbouw en rurale ontwikkeling in Afrika verruimde. In 2016 behaalde ze een Executive Master in International Politics (CERIS), om na haar terugkeer in België het beleidsteam van Broederlijk Delen te versterken rond het thema Recht op Voedsel. Momenteel is Katelijne beleidsmedewerker Israël en Palestina en coördinator van het Team Politiek bij Broederlijk Delen.

Katelijne richt zich tot Vlaamse, Belgische en Europese beleidsmakers om in het Israëlisch-Palestijns conflict een rechtenbenadering toe te passen. Ze informeert journalisten en sensibiliseert de publieke opinie via lezingen en debatten.

Artikels van deze auteur

Israël is bang van Palestijnse navolgers van Gandhi of Martin Luther King en gooit hen graag de gevangenis in. Dat schrijft Katelijne Suetens van Broederlijk Delen.

Qalandia checkpoint

Katelijne Suetens verwacht niet dat Joe Biden breekt met de Israëlpolitiek van zijn voorganger. Maar Europa hoeft daar niet op te wachten.

De nood-eenheidsregering die tot stand kwam om de coronacrisis aan te pakken, heeft nog een tweede doelstelling: de annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever.

Onze partners zitten niet stil en hebben zich opvallend snel aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

Gaza zal het virus niet kunnen ontlopen. Uiteindelijk zal ook de bevolking van Gaza immuniteit moeten opbouwen en de epidemie doormaken.

Het is belangrijker dan ooit dat België en de EU eisen dat de blokkade van Gaza wordt opgeheven.

Qalandia checkpoint

Het dagelijks leven komt tot stilstand en er worden strenge maatregelen genomen.

Het is nu of nooit voor de Europese Unie om de daad bij het woord te voegen en haar waarden en principes toe te passen.

De recente Israëlische verkiezingen deden onze beleidsmedewerker Katelijne Suetens in haar pen kruipen om een reeks vragen die we ons allemaal stellen, te beantwoorden

De houding van de EU ten aanzien van het Amerikaanse vredesplan is cruciaal om de internationale rechtsorde te vrijwaren.

Na de verkiezingen, op Wereldhongerdag, vragen we met klem aan politici om eindelijk na te denken over het recht op voedsel.

Vandaag is het Nakba-dag. De dag dat de Palestijnen de catastrofe herdenken die hen trof toen in 1948 de staat Israël werd opgericht.

Als vrouwen dezelfde toegang tot landbouwmiddelen krijgen als mannen, dan daalt, volgens de FAO, het aantal mensen met honger wereldwijd met 150 miljoen.

Heel wat mensen lijden nog steeds honger. Beleidsmedewerker Katelijne Suetens zoekt en vindt een van de oorzaken bij de manier waarop ons voedsel geteeld wordt.

14 september 2018 - Recht op voedsel - Katelijne Suetens

De voedselproductie wereldwijd zou alle monden twee keer kunnen voeden.

Familiale landbouw in Burkina Faso

In 2017 waren 821 miljoen mensen chronisch ondervoed. Dat zijn er ruim 17 miljoen meer dan in 2016.

Een boer bewerkt zijn grond in Burkina Faso

Katelijne Suetens brengt verslag uit van het Internationale Symposium over agro-ecologie in Rome.

Katelijne Suetens
Beleidsmedewerker Israël-Palestina en Teamcoördinator Politiek
katelijne.suetens [at] broederlijkdelen.be
0484 62 44 06

Beleidsmedewerker Katelijne Suetens beschrijft de actualiteit in haar domein Israël en Palestina.