Katelijne Suetens (°1974) studeerde in 1997 af als kinesitherapeut en werkte in deze hoedanigheid zeven jaar lang als vrijwilliger bij het Nationale Lepra Controle Programma van Pakistan, gerund door het Marie Adelaide Leprosy Centre (MALC, Karachi). Haar takenpakket evolueerde al snel van de zorg voor melaatsen naar projectadministratie en -beheer.

Met deze ervaring ging Katelijne in 2006 aan de slag bij Broederlijk Delen als Programmaverantwoordelijke voor Azië (Filipijnen, Cambodia, India en Palestina & Israël). Van 2011 tot 2016 was ze de lokale vertegenwoordiger van Broederlijk Delen in Senegal, waar ze haar kennis en ervaring over landbouw en rurale ontwikkeling in Afrika verruimde. In 2016 behaalde ze een Executive Master in International Politics (CERIS), om na haar terugkeer in België het beleidsteam van Broederlijk Delen te versterken rond het thema Recht op Voedsel. Sinds 2018 is ze tevens coördinator van het Team Politiek bij Broederlijk Delen.

Katelijne richt zich tot Vlaamse, Belgische en Europese beleidsmakers om landbouw en voedselzekerheid op de politieke agenda te houden en het beleid te beïnvloeden. Ze informeert journalisten en sensibiliseert de publieke opinie via lezingen en debatten.

Artikels van deze auteur

Als vrouwen dezelfde toegang tot landbouwmiddelen krijgen als mannen, dan daalt, volgens de FAO, het aantal mensen met honger wereldwijd met 150 miljoen.

Heel wat mensen lijden nog steeds honger. Katelijne Suetens, onze beleidsmedewerker Recht op Voedsel, zoekt en vindt een van de oorzaken bij de manier waarop ons voedsel geteeld wordt.

14 september 2018 - Recht op voedsel - Katelijne Suetens

De voedselproductie wereldwijd zou alle monden twee keer kunnen voeden.

Familiale landbouw in Burkina Faso

In 2017 waren 821 miljoen mensen chronisch ondervoed. Dat zijn er ruim 17 miljoen meer dan in 2016.

Een boer bewerkt zijn grond in Burkina Faso

Katelijne Suetens brengt verslag uit van het Internationale Symposium over agro-ecologie in Rome.

Katelijne Suetens
Beleidsmedewerker Recht op voedsel en Coördinator Team Politiek
katelijne.suetens [at] broederlijkdelen.be
0484/62.44.06