Katelijne Suetens (°1974) studeerde in 1997 af als kinesitherapeut en werkte in deze hoedanigheid zeven jaar lang als vrijwilliger bij het Nationale Lepra Controle Programma van Pakistan, gerund door het Marie Adelaide Leprosy Centre (MALC, Karachi). Haar takenpakket evolueerde al snel van de zorg voor melaatsen naar projectadministratie en -beheer.

Met deze ervaring ging Katelijne in 2006 aan de slag bij Broederlijk Delen als Programmaverantwoordelijke voor Azië (Filipijnen, Cambodia, India en Palestina & Israël). Van 2011 tot 2016 was ze de lokale vertegenwoordiger van Broederlijk Delen in Senegal, waar ze haar kennis en ervaring over landbouw en rurale ontwikkeling in Afrika verruimde. In 2016 behaalde ze een Executive Master in International Politics (CERIS), om na haar terugkeer in België het beleidsteam van Broederlijk Delen te versterken rond het thema Recht op Voedsel. Momenteel is Katelijne beleidsmedewerker Israël en Palestina en coördinator van het Team Politiek bij Broederlijk Delen.

Katelijne richt zich tot Vlaamse, Belgische en Europese beleidsmakers om landbouw en voedselzekerheid op de politieke agenda te houden en het beleid te beïnvloeden. Ze informeert journalisten en sensibiliseert de publieke opinie via lezingen en debatten.

Artikels van deze auteur

De recente Israëlische verkiezingen deden onze beleidsmedewerker Katelijne Suetens in haar pen kruipen om een reeks vragen die we ons allemaal stellen, te beantwoorden

De houding van de EU ten aanzien van het Amerikaanse vredesplan is cruciaal om de internationale rechtsorde te vrijwaren.

Na de verkiezingen, op Wereldhongerdag, vragen we met klem aan politici om eindelijk na te denken over het recht op voedsel.

Vandaag is het Nakba-dag. De dag dat de Palestijnen de catastrofe herdenken die hen trof toen in 1948 de staat Israël werd opgericht.

Als vrouwen dezelfde toegang tot landbouwmiddelen krijgen als mannen, dan daalt, volgens de FAO, het aantal mensen met honger wereldwijd met 150 miljoen.

Heel wat mensen lijden nog steeds honger. Beleidsmedewerker Katelijne Suetens zoekt en vindt een van de oorzaken bij de manier waarop ons voedsel geteeld wordt.

14 september 2018 - Recht op voedsel - Katelijne Suetens

De voedselproductie wereldwijd zou alle monden twee keer kunnen voeden.

Familiale landbouw in Burkina Faso

In 2017 waren 821 miljoen mensen chronisch ondervoed. Dat zijn er ruim 17 miljoen meer dan in 2016.

Een boer bewerkt zijn grond in Burkina Faso

Katelijne Suetens brengt verslag uit van het Internationale Symposium over agro-ecologie in Rome.

Katelijne Suetens
Beleidsmedewerker Israël-Palestina en Teamcoördinator Politiek
katelijne.suetens [at] broederlijkdelen.be
0484/62.44.06