Jo Dalemans was tussen 2009 en 2016 beleidsmedewerker Recht op Voedsel bij Broederlijk Delen. Hij studeerde Economische Wetenschappen en Antropologie en werkte voor verschillende ngo’s in België en Afrika.

Ook in lezingen en artikels droeg Jo Dalemans onze visie uit naar een breed publiek.

In 2016 volgde Katelijne Suetens Jo Dalemans op als beleidsmedewerker Recht op Voedsel.

Artikels van deze auteur

Meer dan 300 boerenorganisaties trekken van Burkina Faso via Mali naar Senegal. Zo willen ze aandacht vragen voor het recht op water, land en zaaigoed voor elke boer.

West-Afrikaanse Boeren in een optocht

Het falen van het Bt-katoen in Burkina Faso toont aan dat het fout was om enkel naar de opbrengst te kijken.

16 oktober 2015 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Tegen 2030 zal er geen honger meer zijn en zal iedereen toegang hebben tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel. Dit is alvast de bedoeling van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelstelling.

Kinderen eten in Senegal
07 september 2015 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Boeren uit heel Europa betogen om een betere prijs voor hun producten te eisen. Broederlijk Delen is van oordeel dat landbouw gebaseerd op agro-ecologie de problemen kan aanpakken.

19 juni 2015 - Burkina Faso - Jo Dalemans

Op 23 mei vond er in Burkina Faso een mars plaats tegen Monsanto. Daarmee protesteren boeren en organisaties onder andere tegen de verplichte aankoop van katoenzaden die gewijzigd zijn door Monsanto.

09 juni 2015 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Tussen 6 en 14 juni 2015 vindt de elfde Bioweek plaats, een jaarlijkse actie van Bioforum. Het doel is om biolandbouw en -voeding meer onder de aandacht te brengen.

21 april 2015 - Jo Dalemans

Het grote belang van agro-ecologie ligt in zijn holistische visie.

12 april 2014 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Broederlijk Delen gelooft dat concrete initiatieven en politiek beleid, met een focus op familiale en duurzame landbouw, een cruciale rol spelen om het recht op voedsel te garanderen.

18 maart 2014 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Olivier De Schutter, speciaal VN-rapporteur voor het recht op voedsel, publiceerde onlangs zijn laatste rapport. In dit rapport is Olivier De Schutter niet mals voor de strijd tegen de honger.

15 oktober 2013 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Marc Van Montagu stelt in De Morgen (14/10/2013) dat ggo's honger uit de wereld 'kunnen' helpen. Het mag verbazend klinken, maar deze uitspraak is zeker een vooruitgang.

02 oktober 2013 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Armoede en honger terugdringen is niet utopisch. Resultaten in verschillenden landen en regio's tonen dit aan. En deze resultaten tonen ook aan wat nodig is om die vooruitgang te bereiken.

12 september 2013 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Jaarlijks gaat 1,3 miljard ton eetbaar voedsel verloren, dat is een derde van de totale voedselproductie. Tegelijkertijd hebben elke dag 870 miljoen mensen honger.

10 november 2012 - Recht op voedsel - Jo Dalemans

Er wordt al genoeg voedsel geproduceerd op de hele wereld, en toch zijn er nog ongeveer 900 miljoen mensen met honger. Hoe kan dat?