Hannes Knapen werkt als vrijwilliger in Peru. Met Abancay als uitvalbasis ondersteunt hij lokale organisaties in de regio’s Cusco en Apurímac, in het Peruviaanse binnenland. Zo vormt hij een brug tussen Broederlijk Delen in België en de organisaties waarmee Broederlijk Delen samenwerkt in de Andes. 

Artikels van deze auteur

Chalhuahuacho, 28 september 2015: drie doden en tientallen gewonden. De spanningen rond het mijnproject Las Bambas in het zuiden van Peru bereiken een hoogtepunt. Is er een jaar later iets veranderd?

In 2015 maakten we tijdens de vastencampagne kennis met het leven van Victor en Blanca uit Peru. Hoe gaat het nu met hen? Onze vrijwilliger Hannes Knapen zocht hen op in Amancay.

Op bezoek bij Manthoc Cajamarca
19 augustus 2016 - Inspraak en vrede - Gender - Peru - Hannes Knapen

Op zondag 13 augustus trokken naar schatting meer dan tweehonderdduizend vrouwen en mannen, jong en oud, de straat op tegen vrouwengeweld in Peru.

Ni Una Menos - Abancay
11 augustus 2016 - Jongeren - Peru - Hannes Knapen

In Peru werkt Broederlijk Delen samen met Manthoc. Deze organisatie verdedigt de rechten van werkende kinderen en jongeren. Op 15 augustus 2016 vierde Manthoc Cajamarca haar 30e verjaardag.

Op bezoek bij Manthoc Cajamarca

Op 22 juni ondertekende aftredend president Humala een wet die de zoektocht naar Desaparecidos moet versnellen. Dat is voor de Peruaanse bevolking een belangrijke stap.

Muurschildering in Peru

In 2014 barstte een pijpleiding van PetroPeru in het Amazonewoud. Het water raakte zwaar vervuild, met ernstige gevolgen voor de mensen. Twee jaar later bood het bedrijf zijn excuses aan.

Oracio Angel Pacori, mede-oprichter van onze partnerorganisatie Derechos Humanos Sin Fronteras uit Peru, zal de de komende vijf jaar voor Frente Amplio zetelen in het Peruaanse Parlement.

Hannes Knapen bezocht Melchora. Deze boerin uit Peru getuigde in de campagne 2015 over de mensenrechten schendingen door mijnbedrijven. Overal getuigt ze tot in het CIDH in Washington DC.

15 april 2016 - Peru - Hannes Knapen

Keiko Fujimori is de grote winnaar van de eerste stemronde, maar daarmee is de buit nog niet binnen.