Annelien werkt als vrijwilliger voor Broederlijk Delen in Colombia. Gedurende een jaar verdiept ze zich in de activiteiten van de organisaties waarmee Broederlijk Delen samenwerkt in de streken Cauca en Córdoba. Ze verzamelt materiaal voor de Broederlijk Delencampagne in 2016. Colombia is een land in vredesopbouw. De partnerorganisaties van Broederlijk Delen zetten zich o.a. in voor de rechten op grond van de plattelandsbevolking. Zij moeten hun territorium verdedigen tegen mijnbouw, agro-industrie en gewapende groepen.

Artikels van deze auteur

08 februari 2016 - Colombia - Annelien Heirman

Het verhaal van Omar, een sociaal leidersfiguur uit Colombia op de vlucht.

El Pilón is een dorpje in Cauca, Colombia, waar een mijnbouwbedrijf actief is. Het bedrijf graaft materiaal op van de bodem van de rivier, met schadelijke gevolgen voor de natuur en de bevolking.

In Colombia worden bruggen gebouwd tussen verschillende etnische groepen. De inzet is aangenaam samenleven en leren van elkaars projecten.

Vissers in Colombia experimenteren met nieuwe technieken als antwoord op een snel veranderende omgeving.

Al jaren vullen bedrijven hun zakken met het ontginnen van de grondstoffen in Colombia. De inwoners blijven achter zonder grond om te bewerken en met de schadelijke gevolgen van de ontginningen.