Wat betekent, "Ik ben christelijk gelovig"? Negen sprekers delen hun persoonlijke getuigenis. Ze zijn creatief, gedurfd, spiegelend, actueel... Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder.

Nadien word je uitgenodigd in de tuin van de voormalige dekenij, om er samen met de spreker bij pot en pint nog even na te kaarten. Vroege gasten kunnen reeds vanaf 19.30 u genieten van de mooie klanken van het orgel van de SintWaldetrudiskerk.

De Preekstoel

Op dinsdag 20 augustus neemt Nadia Nsayi plaats in de 'Preekstoel'. Nadia Nsayi is een jonge Congolese vrouw, die als beleidsmedewerker werkt bij Pax Christi en bij Broederlijk Delen. Als Congoexpert richt ze zich tot Belgische en Europese beleidsmakers om Centraal-Afrika op de politieke agenda te plaatsen en om het beleid te beïnvloeden. Ze sensibiliseert de publieke opinie op een prikkelende manier in lezingen en debatten.

Heilige Huisjes

Heilige Huisjes stelt zich tot doel om kunst en christelijk geloof bij elkaar te brengen en de onderlinge dialoog te bevorderen. Via culturele evenementen en acties en vanuit inspirerende culturele en spirituele bronnen wil Heilige Huisjes mensen laten kennismaken met het christelijk geloof en aanzetten tot geloofsverdieping.

Waar: 
Herentals, Sint-Waldetrudiskerk, Kerkstraat 11
Wanneer: 
20 augustus 2019 - 19:30