Usted está aquí

Verander je manier van leven

Kies voor duurzaamheid. Zo werk je mee aan het voortbestaan van onze planeet en een menswaardig leven voor iedereen.

Kies bewust met Foodwise

Foodwise

Foodwise helpt je duurzame voedselinitiatieven in Vlaanderen te ontdekken. Wat kan jij doen om onze planeet veilig te stellen voor de komende generaties? Hoe geef jij een eerlijke kans aan de 'kleine' boer overal ter wereld?

Change for the Planet, Care for the People

Deze campagne helpt je op we​g naar een duurzame levensstijl. Via de sociale media (#change4planet) krijg je tips en advies om duurzamer te leven. Breng ze in de praktijk en deel ze met anderen.

Maak van ons klimaat een prioriteit

De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en verwoestender. Geïnspireerd door onze partners in het veld erkennen wij de noodzaak om klimaat bovenaan de agenda te plaatsen. Er is nood aan een ambitieus leiderschap en een nieuwe, geïntegreerde visie op vooruitgang.

Gespreksmethodiek

In deze gespreksmethodiek laten we groepen van mensen kennis maken met het levensstijlverhaal van Broederlijk Delen. Wil je aan de slag gaan met deze methodiek en je wenst hierover meer info, contacteer dan Dirk Van Der Roost, onze projectmedeweker levensstijl, via Dirk.VanderRoost [at] broederlijkdelen.be.

Watercalculator

Er wordt heel wat water gebruikt om grondstoffen als goud, koper of zink te ontginnen in de mijnen van Peru. Jij gebruikt en verbruikt heel wat water. Weet je hoeveel?

Dagen Zonder Vlees

Daag jezelf uit om 40 dagen minder vlees, kip en vis te eten. Je vermindert zo je CO2-uitstoot en verkleint je ecologische voetafdruk.