Praktische informatie

Dwars door de Boerenbuiten wordt uitgesteld naar 12 september 2020 omwille van de coronacrisis.

Start

We starten in waves (ten vroegste 8 u, ten laatste 11 u). De wave waarin jij start wordt bepaald door de gekozen discipline en afstand, en zal tijdig worden gecommuniceerd via e-mail. Iedereen vertrekt aan Emmaüs Secundair Aalter (Sint-Gerolflaan 20, 9880 Aalter). Je kan er je wagen achterlaten op de ruime, niet afgesloten parking aan het gemeentehuis tegenover de school. Kom je met openbaar vervoer? Het station van Aalter ligt op 1 km van de school.

Zie je het niet zitten om zaterdagochtend naar Aalter te komen? Dan kan je altijd een overnachtingsplaats in de buurt zoeken voor vrijdagavond. De gemeente Aalter doet een aantal suggesties.​

Aankomst

Iedereen eindigt aan Emmaüs Secundair Aalter vanaf 16 u. Eenmaal aangekomen, kan je genieten van een douche, een ontspannende massage,… Wees gerust, wij leggen jullie in de watten. Samen met de andere deelnemers kunnen jullie 's avonds de voeten onder tafel schuiven voor een overheerlijke én duurzame maaltijd.

Onderweg

Navigatie

Navigatie onderweg gebeurt met behulp van een GPS. Verkeerd rijden is dus zo goed als uitgesloten – je hoeft alleen het ‘spoor’ op het scherm te volgen. Dankzij de GPS kan je op je eigen tempo rijden en volop van de tocht genieten.

Wij stellen een Garmin GPS met bijhorende stuurhouder, batterijen en reservebatterijen ter beschikking. De batterijen van de GPS worden ‘s nachts opgeladen. Eventuele beschadigingen door valpartijen worden ‘met de mantel der liefde’ bedekt, maar beschadiging door onachtzaamheid of verlies worden aangerekend aan de courante prijzen.

Wie met zijn eigen GPS rijdt, krijgt de route ten laatste enkele dagen voor de start digitaal toegestuurd.

Ondersteuning

Heb je een probleem onderweg? Wij zorgen ervoor dat je indien nodig terug in Aalter geraakt.

Het is handig als je het basisonderhoud aan je fiets zelf kan doen: je banden plakken, remblokjes en kabels vervangen, ketting breken en weer aan elkaar zetten… Lukt dat je echt niet, of heb je een ingewikkelder mechanisch probleem, dan staat de begeleiding natuurlijk ter beschikking om je te helpen.

Heb je reservekleren die je onderweg niet wil meenemen? Laat ze achter bij het onthaal.

Maaltijd en bevoorrading

's Ochtends bij het vertrek zetten we je op weg met een lekkere kop koffie. Daarnaast kan je een gevarieerd bevoorradingszakje samenstellen: fruit, noten, energierepen... Breng zeker ook een drinkbus of Camelbak mee. Halverwege kan je op adem komen tijdens een deugddoende lunch en nogmaals de nodige bevoorrading inslaan. Bij aankomst kan je genieten van een lekker avondmaal. Vanaf 16.30 uur kan je aanschuiven aan het buffet.