De route

Kies met je team of jullie wandelen of fietsen, en of jullie voor de korte of lange route kiezen. Onderweg stoppen jullie bij biologische kwekerijen en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven. Zij zoeken, net als boeren in onze partnerlanden, naar manieren om voldoende inkomen te genereren uit hun landbouwactiviteiten.

De fiets-en wandelroutes starten en eindigen in Emmaüs secundaire school, Aalter. Heb je graag een gedetailleerd overzicht van de routes? Neem dan een kijkje in onderstaande deelnemersmappen.

Voor wandelaars Voor fietsers

Gloednieuwe wandelroutes

De korte en lange wandelroute, respectievelijk 25 en 40 km, gidsen je dwars door het prachtige Meetjesland.

De korte route loopt ten zuiden van Aalter en passeert de dorpsrand van Ruiselede en de dorpskernen van Kanegem en Poeke.

De lange route maakt daarnaast nog een aantal extra ommetjes, onder andere langs Lotenhulle en de bossen in de buurt van de Kraenepoel.

Onderweg houden we halt bij biologische en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven. Zij zoeken, net zoals boeren in onze partnerlanden, naar manieren om voldoende inkomen te genereren uit hun (landbouw)activiteiten.

Prachtige fietsroutes

De korte en lange fietsroute, respectievelijk 75 en 125 km, brengen je via het Meetjesland naar de grens met Nederland.

We rijden door het Ommeland van Eeklo: de hoofdstad van het Meetjesland. Dan volgt de uitgestrekte poldergemeente Sint-Laureins met zijn vele typische kreken.

De lange route dwarst meermaals de Nederlandse grens, de korte route spitst zich toe op Maldegem en het Drongengoed.

Onderweg houden we halt bij biologische en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven.