Inleefreis Oeganda 2019

Begin juli trokken 11 studenten van de KU Leuven voor 18 dagen naar Oeganda, een reis om nooit meer te vergeten.

De eerste dagen maakten we kennis met de partnerorganisaties van Broederlijk Delen. We bezochten de 'waste factory' van partner AFSRT, een start-up die afval wil reduceren en houtkap verminderen.

Dankzij activiteiten met de lokale jeugd kregen we de kans om uit eerste hand de Oegandese gedachtegangen te leren kennen. We voerden groepsdiscussies over de hedendaagse actualiteit en waren blij verrast te horen dat ze meer weten over het klimaat en dat liefde en huwelijk minder conservatief waren dan we dachten.

Gelukkig was er ook tijd om stoom af te blazen tijdens een potje voetbal en een gezellig kampvuur. Tijdens een visite aan een vluchtelingendorp werden we getrakteerd op leuke optredens en maakten we samen lokale gerechten. Hierna kregen we de kans om een aantal families – en hun verhalen – te leren kennen die al ettelijke jaren in het vluchtelingenkamp verblijven.

Naast deze interessante dagen splitste de groep op om per twee bij gastgezinnen in afgelegen dorpjes te vertoeven. Gedurende 4 dagen geen elektriciteit, geen wifi, geen waterkraan en een overvloed aan rijst en maniok. Een heuse reality check. Voor ieder van ons was het alleszins een levenservaring om nooit meer te vergeten.