Usted está aquí

Nieuws en persberichten

Twee partnerorganisaties van Broederlijk Delen trokken naar de aandeelhoudersvergadering van Glencore, met een uitgebreid rapport over de wanpraktijken van het mijnbouwbedrijf.
Belgische banken investeren massaal in omstreden mijnbouwbedrijven. Dat blijkt uit nieuw gezamenlijk onderzoek van 11.11.11, Broederlijk Delen en Fairfin.
24 Noviembre 2015 - Natuurlijke rijkdommen - Peru - Wies Willems
Gemeenschappen in de buurt van de kopermijn Tintaya in Espinar lijden onder te hoge concentraties zware metalen. De Peruaanse overheid biedt onvoldoende medische hulp.
In de Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie (IACHR) vond een bijzondere hoorzitting plaats over de situatie van mensenrechtenactivisten in Latijns-Amerika.
30 Septiembre 2015 - Natuurlijke rijkdommen - Peru - Wies Willems
Tijdens confrontaties tussen politie en manifestanten in de omgeving van het mijnbouwproject Las Bambas vallen slachtoffers. Broederlijk Delen is solidair en roept op tot internationale waakzaamheid.
20 Diciembre 2014 - Natuurlijke rijkdommen - Peru - Wies Willems
De boerenfamilie Chaupe-Acuña uit Cajamarca (Peru) werd vrijgesproken in een proces dat mijnbouwbedrijf Yanacocha tegen haar had aangespannen.
Parallel met de VN-Klimaattop vindt deze week in Lima een alternatieve top plaats waarop sociale organisaties uit heel Latijns-Amerika elkaar ontmoeten.
07 Noviembre 2014 - Natuurlijke rijkdommen - Peru - Wies Willems
De Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten sprak haar bezorgdheid uit over de aanhoudende criminalisering van het sociaal protest in Peru.