Artikels van deze auteur

04 Mayo 2020 - Haiti - Pieter Thys

Onze lokale partners zetten in op sensibilisering, preventie en ondersteuning van lokale boerengemeenschappen.

02 Abril 2020 - Haiti - Pieter Thys

Solidariteit en samenwerking hielpen de Haïtianen door heel wat moeilijke momenten, maar het coronavirus brengt nieuwe, ongeziene uitdagingen met zich mee.

06 Noviembre 2019 - Inspraak en vrede - Haiti - Pieter Thys

Staat Haïti op de drempel van radicale verandering, of op de rand van de afgrond?

18 Febrero 2019 - Inspraak en vrede - Haiti - Pieter Thys

Sinds ruim een week houden gewelddadige straatprotesten Haïti in een greep.

13 Octubre 2016 - Haiti - Pieter Thys

Op maandag 3 oktober werd Haïti getroffen door een zware orkaan. Pieter Thys, onze coöperant in Haïti, geeft ons een inkijk in de situatie op het terrein.

06 Junio 2016 - Haiti - Pieter Thys

Verschillende mensenrechten- en landbouworganisaties verzamelden zich in Haïti voor een forum rond het recht op voedsel. Het voornaamste doel: een dialoog op gang brengen met de overheid.

Gracita Osias Saint Louis van partnerorganisatie ITECA leest de verklaring voor aan de pers
08 Febrero 2016 - Inspraak en vrede - Haiti - Pieter Thys

Op zondag 24 januari moest Haïti een nieuwe president kiezen. Maar de bevolking en het maatschappelijk middenveld spraken zich uit tegen een overhaaste 2de ronde. De verkiezingen werden afgelast.

09 Noviembre 2015 - Inspraak en vrede - Haiti - Pieter Thys

Op zondag 25 oktober vond in Haïti de eerste ronde van de presidentsverkiezingen plaats. In tegenstelling tot de turbulente legislatieve verkiezingen van 9 augustus, leek alles opvallend rustig te ver

18 Septiembre 2015 - Inspraak en vrede - Haiti - Pieter Thys

Op 9 augustus 2015 vond in Haïti de eerste ronde van de verkiezingen voor Kamer en Senaat plaats. Deze verkiezingen vormden een belangrijke test voor de aankomende presidentsverkiezingen.

08 Junio 2015 - Haiti - Pieter Thys

De Dominicaanse Republiek besloot: wie voor 17 juni 2015 niet erkend wordt als Dominicaanse burger, wordt de grens overgezet. Dominicaanse, Haïtiaanse en internationale organisaties protesteren.

Op 17 maart hield het Inter-Amerikaanse Comité voor de Rechten van de Mens een bijzondere zitting. De Haïtiaanse overheid werd er ter verantwoording geroepen.

05 Enero 2015 - Haiti - Pieter Thys

Op 12 januari 2015 herdenken Haïti en de wereld voor de vijfde maal de dag waarop een krachtige aardbeving het kleine landje in de Caraïben trof en een grote ravage achterliet.