You are here

Ben je student? Win een reis naar Oeganda!

Ben jij student met een passie voor landbouw en veeteelt? Dan is onze uitwisselingsreis naar Oeganda iets voor jou. Je ontdekt er hoe de landbouw, veeteelt en diergeneeskunde werkt en wat de verschillen en gelijkenissen zijn met België.

Iets voor jou?

Je bent student agro- en biotechnologie in HoGent, Vives Roeselare of Thomas More Geel.
Je bent ingeschreven tijdens het academiejaar 2020-2021.

Word ambassadeur!

Tijdens de reis doe je aan storytelling via sociale media. Maar ook na de reis zet je je in: je zamelt geld in en deelt je ervaringen met je medestudenten. We zoeken dus echte ambassadeurs voor Broederlijk Delen en Dierenartsen zonder Grenzen.

Schrijf je in voor 1 december 2019!

Conrad, Oeganda, campagne 2018, honger

De wedstrijd

Ronde 1 | Voedsel verandert de wereld

Het wereldwijde voedselsysteem staat vandaag voor tal van uitdagingen.​ Maak een poster en begeleidende tekst over een uitdaging waar jij graag een oplossing voor zou willen.

Deadline: 1 december 2019. Op 31 januari 2020 maken we de studenten bekend die doorgaan naar ronde 2. Je hebt 75% kans om door te gaan naar de tweede ronde.

Ronde 2 | Een alternatieve toekomst

Na jouw analyse van onze huidige omgang met voedsel identificeer je een mogelijk alternatief en breng je die in beeld.​ Maak een korte video (3 tot 8') over een alternatief of oplossing die een antwoord biedt op de uitdaging van je poster. 

Deadline: 1 maart 2020. Op 16 maart 2020 worden de finalisten bekendgemaakt. Op basis van het resultaat van de eerste en de tweede ronde, gaan max. 10 studenten door naar de finale.

Finale

Tijdens de grote finale stel je jouw project voor aan een deskundige jury. Je houdt een korte presentatie (5 tot 10 ') waarin je uitleg geeft over de uitdaging die jij geïdentificeerd hebt en hoe ontwikkelingssamenwerking een rol kan spelen in een duurzame oplossing waar jij helemaal achter staat. De jury zal vragen stellen in het Engels.

De finale gaat door op 28 maart 2020.

Schrijf je in!

Je kan je inschrijven tot 1 december 2019. De wedstrijd loopt tot en met 28 maart 2020.

Wedstrijdbrochure 2019-2020

In deze brochure lees je alles over het wedstrijdverloop, de deelname-voorwaarden en het reglement.

In samenwerking met