Verslag: Future Proof 2017

Aan het begin van de zomer van 2017 konden jongeren tussen 16 en 26 voor het eerst naar Future Proof, een gloednieuw event van Broederlijk Delen en Oxfam-Wereldwinkels. Samen met kunstenaars en changemakers dachten ze na en bouwden ze aan een betere toekomst, een nieuw Utopia.

Enkele impressies van de deelnemers

Jonas: "De lezing over de Beni Files heeft me het hardst gegrepen. De beelden die getoond werden, waren zo choquerend. Ik denk dat iedereen in de zaal met hetzelfde gevoel achterbleef. Dat mensen dit moeten zien, delen, en dat we samen dit onrecht moeten aanpakken." - meer over Beni Files

Merijn: "Het hele evenement zat echt goed in elkaar. Eerst konden we elkaar wat beter leren kennen in The Village, rustig aan. Op The Festival kwam dan al die nieuwe informatie aan een sneltempo op ons af. Die afwisseling was ideaal."

Sofie: "Ik vond de debatjes in The Village het leukst, omdat je de kans kreeg een persoonlijk gesprek te hebben met mensen die veel van de thema's afwisten. Wat me vooral opviel, is dat de vier thema's - namelijk Money Proof, Society Proof, Power Proof en Planet Proof - onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn."

Meredith: "Ik ben 15 jaar oud en dacht eerst dat ik nooit iets zou durven zeggen tijdens de debatten. Maar de sfeer was heel open, iedereen begon gewoon te discussiëren zonder enige druk, iedereen luisterde naar elkaar. Uiteindelijk heb ik gewoon meegedaan!"