U bent hier

Nieuws en persberichten

Op 17 juni is het de VN-Werelddag voor de strijd tegen Verwoestijning en Droogte. Ook Broederlijk Delen investeert in bodemvruchtbaarheid op het platteland.
15 juni 2018 - Recht op voedsel
Op 28 mei 2018, Wereldhongerdag, overhandigden wij aan Vlaams minister Joke Schauvliege 16.000 handtekeningen voor een rechtvaardiger voedselsysteem.
Afrika barst van de natuurlijke rijkdommen. Helaas plukken Afrikanen hier zelf niet de vruchten van. Francis Ngang van INADES-Formation stelt enkele alternatieven voor.
28 mei 2018 - Recht op voedsel - Campagne
Beleidsmedewerker Katelijne Suetens schreef een opinie ter gelegenheid van Wereldhongerdag.
12 april 2018 - Recht op voedsel
Katelijne Suetens brengt verslag uit van het Internationale Symposium over agro-ecologie in Rome.
02 april 2018 - Recht op voedsel
Het voorbije paasweekend heeft Broederlijk Delen zijn jaarlijkse vastencampagne afgerond. Met de slogan ‘Help honger de wereld uit!’ focuste de campagne op het probleem van honger. 
14 maart 2018 - Recht op voedsel - Campagne
Mensen levenskansen bieden ter plaatse voorkomt gedwongen migratie. Of dat nu gebeurt uit eigenbelang of uit verontwaardiging en medemenselijkheid, het maakt niet uit.
13 maart 2018 - Recht op voedsel - Klimaat
Als voormalig VN rapporteur over het recht op voedsel en covoorzitter van IPES Food is Olivier De Schutter goed geplaatst om onze vragen over honger in de wereld te beantwoorden.
13 februari 2018 - Recht op voedsel - Campagne - Oeganda
Op 13 februari openden we een pop-uprestaurant op het Sint Katelijneplein in Brussel. Daarmee lanceerden we onze nieuwe vastencampagne: ‘Help honger de wereld uit!'
25 Januari 2018 - Recht op voedsel - Oeganda
Een groeiende wereldbevolking, een weinig duurzame conventionele landbouw en een controversiële biotechnologiesector. Bestaat er een alternatief?

Pagina's