U bent hier

Nieuws en persberichten

08 september 2017 - Recht op voedsel - Klimaat - Haiti
Haïti ontsnapte deze keer aan het natuurgeweld van orkaan Irma.
14 juni 2017 - Klimaat - Bolivia
De vrouwen in Chayanta (Noord-Potosi, Bolivia) voelen de klimaatverandering aan den lijve. De impact van de mijnindustrie op de landbouw en hun leven is enorm en stelt hen voor veel uitdagingen.
30 maart 2017 - Klimaat - Peru
De voorbije weken werd het kustgebied in Midden- en Noord-Peru geteisterd door enorme watersnood. Aanhoudende overvloedige regen in het kustgebergte, leidde tot overstromingen en modderstromen.
14 november 2016 - Klimaat - Colombia
De Colombiaanse professor Carlos Corredor is een voorstander van het concept 'buen vivir' en denk dat het een alternatief kan vormen voor het kapitalistische systeem van groei en ongelijkheid.
In juni 2016 waren 3 voorzitters van burgerorganisaties uit Haïti te gast in België. Zij schetsten de politieke en sociale situatie in het land.
Op 18 juni 2015, precies één jaar geleden, stelde paus Franciscus zijn eerste encycliek Laudato Si’ aan de wereld voor. Wat heeft deze encycliek in het voorbije jaar zoal teweeggebracht?
18 december 2015 - Klimaat
Een 10-tal personeelsleden en vrijwilligers van Broederlijk Delen gingen naar Parijs tijdens de COP21. Daar namen ze deel aan een 5-daagse conferentie van CIDSE.
15 december 2015 - Klimaat
Zaterdagavond 12 december namen de 195 landen van de Verenigde Naties het Akkoord van Parijs aan. Ongetwijfeld een historisch akkoord dat kansen biedt, maar met enkele lacunes.
08 december 2015 - Klimaat
14.000 mensen stapten op zondag 6 december mee in de klimaatmars in Oostende. Karsten Bellis vergezelde de delegatie van Broederlijk Delen. En nam verslag van zijn eerste echte betoging.
28 oktober 2015 - Klimaat
Kerk lanceert een dwingende oproep voor een rechtvaardig en juridisch bindend klimaatakkoord.

Pagina's