U bent hier

Nieuws en persberichten

13 maart 2018 - Recht op voedsel - Klimaat
Als voormalig VN rapporteur over het recht op voedsel en covoorzitter van IPES Food is Olivier De Schutter goed geplaatst om onze vragen over honger in de wereld te beantwoorden.
In het najaar van 2017 trok de Karavaan rond om heel lokaal de bevolking te overtuigen van de nood aan het behoud van natuurlijke rijkdommen en hun stem hierin.
06 november 2017 - Klimaat - Nicaragua
President Daniel Ortega bevestigt dat Nicaragua op 22 november 2017 toetreedt tot het internationale klimaatakkoord.
25 oktober 2017 - Klimaat
Broederlijk Delen is één van de organisaties die zich wereldwijd engageren om niet langer te investeren in fossiele brandstoffen maar in een klimaatvriendelijke toekomst.
08 september 2017 - Recht op voedsel - Klimaat - Haiti
Haïti ontsnapte deze keer aan het natuurgeweld van orkaan Irma.
14 juni 2017 - Klimaat - Bolivia
De vrouwen in Chayanta (Noord-Potosi, Bolivia) voelen de klimaatverandering aan den lijve. De impact van de mijnindustrie op de landbouw en hun leven is enorm en stelt hen voor veel uitdagingen.
30 maart 2017 - Klimaat - Peru
Overvloedige regenval in het kustgebied in Midden- en Noord-Peru zorgt voor overstromingen en modderstromen.
14 november 2016 - Klimaat - Colombia
De Colombiaanse professor Carlos Corredor is een voorstander van het concept 'buen vivir' en denk dat het een alternatief kan vormen voor het kapitalistische systeem van groei en ongelijkheid.
In juni 2016 waren 3 voorzitters van burgerorganisaties uit Haïti te gast in België. Zij schetsten de politieke en sociale situatie in het land.
Op 18 juni 2015, precies één jaar geleden, stelde paus Franciscus zijn eerste encycliek Laudato Si’ aan de wereld voor. Wat heeft deze encycliek in het voorbije jaar zoal teweeggebracht?

Pagina's