U bent hier

Nieuws en persberichten

Latijns-Amerika blijft het gevaarlijkste continent voor verdedigers van land- en milieurechten. Een nieuw regionaal verdrag belooft betere bescherming door overheden in de regio. Maar wat doet Europa?
In het najaar van 2017 trok de Karavaan rond om heel lokaal de bevolking te overtuigen van de nood aan het behoud van natuurlijke rijkdommen en hun stem hierin.
Broederlijk Delen vraagt actie van de banken en de bevoegde minister. Ook jij kan je bank onder druk zetten.
18 Januari 2018 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
Partnerorganisaties van Broederlijk Delen hopen dat de Paus zich tijdens zijn bezoek aan Peru duidelijk uitspreekt over de problematiek van de mijnbouw in het land.
Ruim één jaar na de ondertekening van het vredesakkoord met de FARC staat Colombia opnieuw voor een cruciaal politiek jaar. De toekomst van het vredesproces oogt onzeker.
02 Januari 2018 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
36 jaar. Zo lang bestaat de Tintayamijn in Espinar al. De levenskwaliteit in de gemeenschappen rond de mijn gaat er meer en meer op achteruit. Van de beloofde hulp komt niets in huis.
De federale regering lanceert een Nationaal Actieplan "Ondernemingen en Mensenrechten". Een stap in de goede richting, maar meer ambitie is noodzakelijk.
13 november 2017 - Natuurlijke rijkdommen - Bolivia
Onze lokale vertegenwoordiger in Bolivia, Suzanne Kruyt, vertelt hoe organisaties in het land de krachten bundelen. Ze voerden tijdens de maand november samen actie voor het recht op water.
Broederlijk Delen en Dierenartsen Zonder Grenzen organiseren samen een wedstrijd voor studenten agro- en biotechnologie. De prijs? Een uitwisselingsreis naar Rwanda.
Van 23 tot 27 oktober bespreken de Verenigde Naties een bindend verdrag over bedrijven en mensenrechten. Broederlijk Delen pleit voor een actief engagement van België en de EU.

Pagina's