U bent hier

Nieuws en persberichten

27 juni 2017 - Jongeren - Burkina Faso
André Tibiri was een grondlegger van ODJ, een Burkinese jongerenorganisatie die opkomt voor de rechten van de jeugd. Hij overleed op 24 mei 2017. Zijn medestrijders gedenken hem met een in memoriam.
06 juni 2017 - Jongeren - Campagne - Burkina Faso
Voor de tweede keer op rij organiseerde basisschool ’t Hofke van Thys een actie voor Broederlijk Delen, dit jaar in het teken van de ‘Stort regen’-campagne voor Burkina Faso.
01 juni 2017 - Jongeren - Guatemala
Tijdens haar laatste jaar Sociaal Werk doet Isaura Royes (21) drie maanden stage voor Broederlijk Delen in Guatemala. Ze volgt er 5 micro-projecten van enkele van onze partnerorganisaties.
22 december 2016 - Jongeren - Burkina Faso
Een nieuwsgierige bende trekt eind december op inleefreis naar Burkina Faso. Beleving, ontmoeting en actie staan centraal. Volg hen hier op de voet.
26 september 2016 - Jongeren
Laat op woensdag 5 oktober de schoolbel extra luiden, want miljoenen kinderen horen de schoolbel zelden rinkelen. Nochtans is kwalitatief onderwijs dé hefboom voor ontwikkeling.
In 2015 maakten we tijdens de vastencampagne kennis met het leven van Victor en Blanca uit Peru. Hoe gaat het nu met hen? Onze vrijwilliger Hannes Knapen zocht hen op in Amancay.
11 augustus 2016 - Jongeren - Peru - Hannes Knapen
In Peru werkt Broederlijk Delen samen met Manthoc. Deze organisatie verdedigt de rechten van werkende kinderen en jongeren. Op 15 augustus 2016 vierde Manthoc Cajamarca haar 30e verjaardag.
15 juli 2016 - Jongeren
Van 3 tot 8 juli 2016 vond het 29e Wereldkamp plaats. Een heel geslaagde editie rond het thema 'Border Crossing'. Onze succesformule: boeiende thema's, interessante activiteiten en een fijne sfeer.
In november brachten Hannelore en Michelle namens Broederlijk Delen een bezoek aan Peru. Ze bezochten een driedaagse jongerenbijeenkomst over de problemen die gemeenschappen ondervinden door mijnbouw.
In oktober verbleven 12 jongeren van onze partnerorganisatie Theatre Day Productions (TDP) in België voor de campagne van Zuiddag, ‘Work for Change’. Ze gaven presentaties en theatervoorstellingen.

Pagina's