U bent hier

Nieuws en persberichten

29 maart 2018 - Gender - Peru
Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag, werd er in het Europees Parlement in Brussel een Feministisch Forum georganiseerd met vrouwen van over heel de wereld die hun verhaal kwamen doen.
18 Januari 2018 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
Partnerorganisaties van Broederlijk Delen hopen dat de Paus zich tijdens zijn bezoek aan Peru duidelijk uitspreekt over de problematiek van de mijnbouw in het land.
11 Januari 2018 - Peru
Op kerstavond verleende de huidige Peruaanse president gratie aan oud-president Fujimori, die al tien jaar in de gevangenis zit voor corruptie en schending van de mensenrechten.
02 Januari 2018 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
36 jaar. Zo lang bestaat de Tintayamijn in Espinar al. De levenskwaliteit in de gemeenschappen rond de mijn gaat er meer en meer op achteruit. Van de beloofde hulp komt niets in huis.
18 december 2017 - Peru
Onze Peruviaanse partnerorganisatie Derechos Humanos Sin Fronteras vierde op dinsdag 12 december haar vijfjarige bestaan, precies 2 dagen na de Internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december.
23 november 2017 - Peru
Begin oktober fietsten 22 solidaire sportievelingen Dwars door Peru. Ze ontdekten het land van de Inca’s vanop hun mountainbike. En zo zamelden ze een indrukwekkend bedrag in!
26 oktober 2017 - Peru
Tijdens de volkstelling in Peru werd een vrijwilligster verkracht. Overal in het land komen organisaties en personen nu in opstand onder het motto "Peru, land van verkrachters".
04 oktober 2017 - Peru
Meer dan 2 maanden staakten de leerkrachten in Peru en waren alle scholen gesloten. Na weken van protest en overleg, lijkt het erop dat de nationale
22 september 2017 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
Mijnontginning heeft vaak een negatieve impact op de omwonenden. Hun leefmilieu wordt vergiftigd. In het kielzog van de acties van onze partnerorganisaties lanceert Amnesty de petitie Toxic State.
Twee partnerorganisaties van Broederlijk Delen trokken naar de aandeelhoudersvergadering van Glencore, met een uitgebreid rapport over de wanpraktijken van het mijnbouwbedrijf.

Pagina's