U bent hier

Nieuws en persberichten

26 september 2017 - Gender - Oeganda
Tijdens de eerste Rwenzori Women’s Week stond het promoten van gendergelijkheid centraal. Enkele partnerorganisaties van Broederlijk Delen stonden mee aan de wieg van dit initiatief.
15 juni 2017 - Recht op voedsel - Oeganda
Voedselonzekerheid en ondervoeding zijn problematisch in West-Oeganda, en de bomenkap is er enorm. Partnerorganisatie KRC plant bomen en plaatst energiezuinige ovens om de biodiversiteit te behouden.
30 mei 2017 - Recht op voedsel - Oeganda
De Oegandese ngo Kiima Foods helpt boerengroepen bij de overschakeling van overlevingslandbouw naar professionele, marktgerichte en duurzame landbouw.
25 november 2014 - Recht op voedsel - Oeganda
De impact van ons werk als Broederlijk Delen wordt gemeten aan de hand van enquêtes bij boeren, vooruitgangsrapporten of indicatortabellen. Maar geven zo’n metingen wel een volledig beeld?
25 november 2014 - Oeganda
Persoonlijke succesverhalen vatten niet-meetbare veranderingen goed samen. Dat werd duidelijk tijdens een tweedaags seminarie in Oeganda over opvolging van ontwikkelingsprojecten.
26 februari 2013 - Klimaat - Oeganda
De bevolking van Oeganda merkt de gevolgen van klimaatverandering. Een succesvolle kunsttentoonstelling van een Oegandese partnerorganisatie van Broederlijk Delen vraagt aandacht voor het thema.
21 februari 2013 - Inspraak en vrede - Oeganda
‘In Lira werden vorige week enkele medewerkers van Broederlijk Delen opgepakt omdat ze pamfletten uitdeelden.’ Dit kan je in de Knack van 20 februari 2013 lezen.
06 december 2012 - Oeganda
Kabarole Research and Resource Centre (KRC) heeft met financiële steun van Broederlijk Delen een ambitieus initiatief gelanceerd. Het gebruikt cinema om informatie te verspreiden in de gemeenschappen.
Kabarole Research and Resource Centre (KRC) onderzoekt de oorzaken van armoede in het westen van Oeganda. Daarnaast informeert, vormt en mobiliseert het de bevolking.
Op vrijdag 1 oktober 2010 publiceerden de Verenigde Naties het veelbesproken rapport over mensenrechtenschendingen in de periode 1993-2003 in de Democratische Republiek Congo.