U bent hier

Nieuws en persberichten

Bij een recent bezoek aan Israël ontving premier Michel onze partner-NGOs Breaking the Silence en B'Tselem. En wekte daarmee de woede op van de Israëlische regering. Lees hier onze reactie.
CIDSE, een internationale alliantie van katholieke ontwikkelingsorganisaties, uit zijn bezorgdheid over de gedwongen verplaatsing van Palestijnse gemeenschappen in een nieuw rapport.
28 november 2016 - Israël - Palestina
De parlementaire resolutie over het Israëlisch-Palestijnse vredesproces moet meer druk zetten om echt relevant te zijn en verandering te genereren, zegt het Midden-Oostenplatform van 11.11.11.
In een opiniestuk in De Standaard van 19 oktober schrijven drie parlementsleden dat het onaanvaardbaar is dat onze beleidsmedewerkster Brigitte Herremans Israël niet meer in mag.
Het nieuwe boek ‘Israël & Palestina’ van Brigitte Herremans en Ludo Abicht werd voorgesteld in Gent. Als inleiding schetste Broederlijk Delen-directeur Lieve Herijgers onze visie op de kwestie.
Op 9 september werd onze beleidsmedewerker voor het Midden-Oosten, Brigitte Herremans, bij aankomst in Israël uitgewezen. We zijn onthutst maar vastberaden ons werk in de regio voort te zetten.
Breaking the Silence creëert bewustzijn over de militaire bezetting in Israël. De organisatie wordt nu aangeklaagd en onder druk gezet om de identiteit van haar getuigen vrij te geven.
De EU slaagt er niet in het vredesproces in het Midden-Oosten te versterken en de Palestijnse staatsopbouw te ondersteunen.
Er is veel geweld in de Israëlisch-Palestijnse kwestie, toch is er ook plaats voor vreedzaam verzet. Palestijnen kiezen voor geweldloosheid en worden daarin gesteund door Israëlische activisten.
Het aantal Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen steeg enorm de laatste maanden. Ook het aantal administratieve gevangenen die worden vastgehouden zonder aanklacht of proces, nam toe.

Pagina's