U bent hier

Nieuws en persberichten

22 november 2017 - Gender - Guatemala
2 Mayavrouwen uit Guatemala getuigen over de cirkel van uitsluiting en geweld waar velen van hen mee geconfronteerd worden. Door samen te werken proberen ze die te doorbreken.
01 juni 2017 - Jongeren - Guatemala
Tijdens haar laatste jaar Sociaal Werk doet Isaura Royes (21) drie maanden stage voor Broederlijk Delen in Guatemala. Ze volgt er 5 micro-projecten van enkele van onze partnerorganisaties.
Het Europees Parlement spreekt in een resolutie duidelijke taal over de nood aan bescherming van mensenrechtenactivisten in Guatemala.
07 maart 2016 - Gender - Guatemala
Bibiana, een Maya-Mam-vrouw, komt op voor de rechten van de Mam, een Mayavolk dat leeft in het westen van Guatemala. Haar motiviatie? De discriminatie waarmee ze van kindsbeen af werd geconfronteerd.
In de Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie (IACHR) vond een bijzondere hoorzitting plaats over de situatie van mensenrechtenactivisten in Latijns-Amerika.
Een federatie die kleinschalige Guatemalteekse koffieproducenten vertegenwoordigt, daar verwacht je niet bepaald gemekker. En neen, er wordt bij Federación de Café Especial de Guatemala (kortweg FECCE
De Interamerikaanse Commissie nodigde 4 vertegenwoordigers van de Raad van Latijns-Amerikaanse bisschoppen (CELAM) uit op haar hoorzitting op 19 maart 2015. Zij spraken over mensenrechtenschendingen.
25 november 2014 - Inspraak en vrede - Guatemala
Van 22 tot 27 juni 2014 gingen 4 Europese bisschoppen op reis naar Guatemala. De reis werd voorbereid door Broederlijk Delen en internationaal netwerk van Katholieke ontwikkelingsorganisaties CIDSE.
30 juli 2014 - Inspraak en vrede - Guatemala
Van 22 tot en met 6 juli 2014 verbleef Thérèse Coens, voorzitter van Broederlijk Delen, in het Latijns-Amerikaanse land Guatemala. Hier lees je haar indrukken.
22 maart 2013 - Recht op voedsel - Klimaat - Guatemala
Begin februari 2013 werd er in de koffieplantages in Guatemala een gevaarlijke plaag vastgesteld: la roya of ‘zwarte roest’. De ziekte tastte meer dan de helft van de koffiekweek aan.

Pagina's