U bent hier

Nieuws en persberichten

29 maart 2017 - Inspraak en vrede - Congo - Nadia Nsayi
Beleidsmedewerker Nadia Nsayi geeft uitleg bij het geweld in de Kasaï-regio in Congo. Daar vielen sinds 2016 al 400 doden, waaronder twee onderzoekers van de VN.
Eén maand geleden keurden de politieke meerderheid en de oppositie in Congo een akkoord goed. Dat bereidt de weg voor naar verkiezingen in 2017. Beleidsmedewerker Nadia Nsayi blikt terug én vooruit.
19 december 2016 - Inspraak en vrede - Congo - Nadia Nsayi
Het zijn bewogen tijden in Congo. Het uitstel van de verkiezingen stort het land in een onzekere periode. Overleeft Kabila de jaarwissel? Onze collega Nadia over de situatie in haar geboorteland.
03 november 2016 - Congo
Een medewerkster van Broederlijk Delen zal de komende tijd één van onze Congolese partnerorganisaties bijstaan in de strijd voor socio-economische rechten voor de kleine boer. Ze deelt haar indrukken.
In Congo bereikte president Kabila een politiek akkoord over de verkiezingen. Hij mag op post blijven tot mei 2018. Voorlopig haalt hij zijn slag thuis. Maar is de crisis daarmee afgewend?
13 oktober 2016 - Congo
Op 4 oktober vond in De Roma een Zuidcafé plaats over Congo. Onze medewerker Karsten Bellis was erbij en brengt verslag uit.
21 september 2016 - Centraal Afrika - Congo
In het kader van de Vlaamse Vredesweek verwelkomen Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen activiste Micheline Mwendike van de burgerbeweging Lucha uit Congo.
Op 19 september 2016 moesten de Congolezen een nieuwe president kiezen. Joseph Kabila klampt zich echter vast aan de macht en stelt de verkiezingen uit. Nadia Nsayi analyseert.
11 september 2016 - Congo - Nadia Nsayi
De Vlaamse vredesweek (21 sep tot 2 okt) richt de schijnwerpers op Congo. Onze medewerkster Nadia Nsayi vreest dat de politieke impasse in het land ontspoort.
Op 15 juni 2016 nam de Europese Unie een bindende wetgeving aan voor bedrijven die conflictmineralen importeren. Maar volstaat deze wetgeving om mensenrechtenschendingen te stoppen?

Pagina's