10 februari 2017 - Campagne - Burkina Faso

Een comeback voor Elodie Ouedraogo? Zo lijkt het wel als je dit filmpje bekijkt. Maar schijn bedriegt. Olympisch kampioene Elodie Ouedraogo heeft haar spikes vervangen door stevige wandelschoenen. Ze bereidt zich voor op Dwars door de Boerenbuiten van Broederlijk Delen, een unieke wandeltocht tussen Leuven en Sint-Truiden, op zaterdag 29 april.  

Tijdens de unieke wandeltocht staat solidariteit met de boeren in Burkina Faso centraal. Teams van twee tot vier personen vertrekken op zaterdagochtend in Leuven voor een wandeltocht van maar liefst 45 km naar Sint-Truiden. Elk team zamelt 500 euro in ten voordele van Broederlijk Delen.

Met onze vastencampagne van dit jaar willen we 115.000 arme boerenfamilies steunen in het noorden van Burkina Faso in hun strijd voor voldoende voedsel. In het West-Afrikaanse Sahelland valt 8 maanden lang geen druppel regen uit de lucht en voor de plaatselijke bevolking is het voortdurend opboksen tegen honger en armoede.

Elodie Ouedraogo heeft zelf Burkinese roots en steunt dan ook met plezier dit bijzondere initiatief: “Ik vind het een eer om mee mijn schouders te zetten onder deze actie en  zo de boeren in Burkina Faso een stapje vooruit te helpen”

“Ik vind het een eer om mee mijn schouders te zetten onder deze actie en  zo de boeren in Burkina Faso een stapje vooruit te helpen”

Dwars door de Boerenbuiten volgt een prachtig parcours door één van de mooiste streken van Vlaanderen, een onvergetelijke sfeer én solidariteit met boeren in Burkina Faso. Onderweg houden de teams halt bij enkele boeren van bij ons die op een duurzame manier aan landbouw doen. Zo plaatsen we ook de realiteit van boeren in Vlaanderen in de kijker.