09 maart 2017 - Campagne - Burkina Faso

Peter De Bock is diaken in Assenede-Evergem-Zelzate en zet zich al jarenlang in voor Broederlijk Delen. Op 9 april 2017 loopt hij de marathon van Rotterdam, ten voordele van de boeren in Burkina Faso.

 

Peter is sinds 2002 tewerkgesteld als diaken in de parochie Assenede-Evergem-Zelzate. Hij werkt al lange tijd mee in parochieverband rond Broederlijk Delen, en is steeds geïnteresseerd naar andere culturen. Dat uit zich in het organiseren van activiteiten zoals de Koffiestop, preken geven, debatteren, spreken en allerlei vormingsinitiatieven.  “Als ik zie dat mensen uit het Zuiden onrecht wordt aangedaan, dan wil ik graag mijn steentje bijdragen”, zegt de diaken.  Broederlijk delen spreekt hem enorm aan.

Een marathon voor het goede doel

Daarom besloot de diaken op palmzondag 9 april de marathon van Rotterdam mee te lopen. Hij laat zich sponsoren en zamelt zo geld in voor Broederlijk Delen.
“Ik heb reeds marathons gelopen. Ik ben sportief ingesteld en een loper van nature.  Waarom dan geen marathon voor het goede doel?”, bedacht hij zich. Peter hoopt hiermee zoveel mogelijk mensen te overhalen hetzelfde te doen.  “Ik wil mijn benen gebruiken om de strijd tegen armoede en het droge klimaat in Burkina Faso te steunen”, zegt hij overtuigd.

Om mensen mee te krijgen in zijn verhaal, deelt de diaken flyers uit in de parochie Assenede-Evergem-Zelzate. Zijn omgeving is zeer positief en verwonderd dat hij deze uitdaging wil aangaan. “Ik hoop dat mensen hun hart laten spreken en mij via deze weg willen sponsoren”, zegt de diaken.

“Afzien, maar een feest van jewelste”

“Om een marathon tot een goed einde te brengen moet je drie maanden op voorhand starten met de voorbereiding”, laat de diaken weten. Voorbereiden doet hij aan de hand van een schema waarmee hij drie maal per week verschillende afstanden loopt. Voldoende rust inplannen is volgens Peter  cruciaal. “De laatste weken moeten de afstanden afgebouwd worden zodat je voldoende uitgerust aan de start verschijnt”, zegt hij.

Het valt de diaken op dat mensen graag een bijdrage leveren voor het goede doel wanneer ze weten dat het geld goed wordt besteed. De getuigenis van Amssetou is daarom een goede motivatie voor hem.  “Daar doen we het toch voor! Om deze mensen en kinderen een kans te geven op een mooiere toekomst", zegt hij.  “Het wordt afzien maar het is een feest van jewelste”, laat de diaken tenslotte nog weten.

Fantastisch resultaat

Peter liep de marathon in Rotterdam uit in een mooie tijd van 4 uur en 49 minuten. In totaal bracht deze actie het bedrag op van 1541,5 euro voor de boeren in Burkina Faso. 

Heb je ook zin gekregen om een actie voor Broederlijk Delen op poten te zetten? Hier vind je alle mogelijkheden terug.