31 augustus 2017

In 2017 stelt 11.11.11 - de koepelorganisatie waar Broederlijk Delen deel vanuit maakt - migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne.

Die keuze is niet toevallig. De cijfers spreken voor zich. Eind 2015 waren wereldwijd 65 miljoen mensen op de vlucht. Miljoenen anderen migreren omwille van armoede, toenemende ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar 11.11.11, samen met haar leden, elke dag aan werken.

ONZE EISEN

Wij vragen daarom een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt, maar ook veilige en legale migratieroutes aanbiedt. Een beleid dat niet vervalt in een wij-zij-verhaal, maar gebaseerd is op correcte feiten en cijfers. Een beleid dat verbindt.

DOE MEE

Wil jij mee werk maken van dat positief verhaal? Alleen of met vrienden, collega’s of leerlingen? Met een beproefd actierecept of een hele nieuwe aanpak? Met je vertrouwde partners of ook met andere organisaties? Je vindt alle info op de campagnewebsite

KICK-OFF 16/09 in De Roma

Op zaterdagnamiddag 16 september lanceert 11.11.11 nieuwe campagne in De Roma in Antwerpen. Je krijgt er in primeur de campagneplannen voorgeschoteld, samen met keynote speeches van Bogdan Vanden Berghe (directeur 11.11.11), Leo Lucassen (Nederlandse historicus en schrijver), Fatou Diome (Frans-Senegalese schrijfster) en Rokia Traoré (Mali - VN-ambassadrice voor Vluchtelingen); filmpjes, interviews... Lees er hier alles over.