U bent hier

Nieuws en persberichten

20 september 2017 - Inspraak en vrede - Haiti
Het nationaal budget dat het Haïtiaanse parlement goedkeurde, wekt woede op bij de Haïtianen. Via straatprotesten wil het volk de regering ertoe dwingen een sociaal rechtvaardiger voorstel te doen.
15 september 2017 - Recht op voedsel
Kleinschalige familiale landbouwers in het Zuiden kunnen hun potentieel realiseren door over te schakelen naar agro-ecologische landbouw. Dat kan echter niet zonder steun. Katelijne Suetens legt uit.
13 september 2017 - Congo
In mei riepen we op tot solidariteit met Kasai in Congo, een regio getroffen door een humanitaire crisis. Dankzij jullie massale steun kunnen onze partnerorganisaties hulp bieden op het terrein.
08 september 2017 - Recht op voedsel - Klimaat - Haiti
Haïti ontsnapte deze keer aan het natuurgeweld van orkaan Irma.
De Palestijnse Autoriteit treedt steeds repressiever op tegen kritische stemmen. Zo werd Issa Amro, coördinator van jongerenorganisatie Youth Against Settlements, op 4 september 2017 gearresteerd.
05 september 2017 - Campagne - Burkina Faso
Dankzij de steun van Broederlijk Delen en onze plaatselijke partnerorganisatie ADIF heeft Amssetou - onze campagnefiguur uit Burkina Faso - heel wat kunnen verwezenlijken.
05 september 2017 - Inspraak en vrede - Congo - Nadia Nsayi
Om het tij in Congo te doen keren zijn radicale ingrepen nodig: een mentale renaissance en een wervende visie op een waardige toekomst. Die ommekeer zal van de Congolezen zelf moeten komen.
31 augustus 2017
In 2017 stelt 11.11.11, onze koepelorganisatie, migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne.
18 juli 2017
In 2015 engageerden 190 landen zich om 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te realiseren tegen 2030. Maar dat zal enkel lukken als we voldoende druk zetten op de politiek met #Perspective2030.
Nooit eerder sneuvelden zoveel milieu- en landrechtenactivisten in de strijd om natuurlijke rijkdommen. De internationale gemeenschap mag haar verantwoordelijkheid niet ontlopen.

Pagina's