U bent hier

Recht op voedsel

1 op 8 mensen heeft honger, ook op het platteland. Nog meer voedsel produceren aan de andere kant van de wereld, zal weinig veranderen voor de 862 miljoen mensen met chronische honger. Een beleid dat hen betrekt in duurzame familiale voedselproductie kan dit wel. Broederlijk Delen maakt zich sterk voor meer middelen en meer mogelijkheden voor familiale landbouwers.

Broederlijk Delen steunt duurzame familiale landbouwers

... in het Zuiden, maar ook bij ons is er nood aan een ander landbouw- en voedselsysteem. Daarom zet Broederlijk Delen zijn schouders mee onder de ‘Voedsel Anders’-beweging.

Samen met lokale organisaties

Broederlijk Delen werkt, samen met tientallen partnerorganisaties, aan oplossingen om de huidige voedselcrisis aan te pakken. Met respect voor mens en milieu.

Congo boeren

Het leven van de Congolese boer is niet gemakkelijk. Elk jaar opnieuw is er de onzekerheid: zullen we voldoende te eten hebben? Een eerste oplossing is zelf verbeterd zaaigoed produceren.

Boerengroep Burundi

Haguruka begeleidt boeren die hun eigen prioriteiten bepalen en zelf projecten opzetten.

Vrouwengroep Nabonswendé uit Burkina Faso

Een vrouwengroep herintroduceerde vergeten lokale gewassen. Hierdoor brengen ze meer variatie in de gezinsmaaltijden en genereren ze inkomsten. Ze zijn vastbesloten om er een van succes te maken.

Politieke druk is essentieel

Druk uitoefenen op nationale en internationale overheden is essentieel om structurele verandering te creëren, ongelijkheid tegen te gaan en rechtvaardigere machtsverhoudingen te promoten.  

Ook het Belgische en Europese beleid heeft grote gevolgen in het Zuiden. Daarom doet Broederlijk Delen aan politiek werk, ook gekend als beleidsbeïnvloeding.

Nog meer voedsel produceren, zal weinig veranderen voor de 862 miljoen mensen met chronische honger. Een beleid dat hen betrekt in duurzame familiale voedselproductie kan dit wel.

Nieuws en persberichten

30 Januari 2017 - Recht op voedsel - Campagne - Burkina Faso

Aline Zongo, directrice van Inades Burkina Faso, trok half oktober richting Guatemala voor een internationale ontmoeting rond alternatieven voor ontwikkeling.

In juni 2016 waren 3 voorzitters van burgerorganisaties uit Haïti te gast in België. Zij schetsten de politieke en sociale situatie in het land.

27 mei 2016 - Recht op voedsel

Voedsel Anders wordt een nieuwe beweging in Vlaanderen. Tijdens het festival Krachtboer op zondag 29 mei 2016 vindt de lancering plaats. Kok Kobe Desramaults onthult er het nieuwe logo.

Succesvol aan landbouw doen is niet gemakkelijk in een droog land zoals Burkina Faso. Maar het kan. De vijftigjarige Assèta Zida vertelt hoe.

Burkinese vrouw poseert in haar woning

De karavaan van 300 boerenorganisaties bereikt Senegal.

Katelijne Suetens
Beleidsmedewerker Duurzame Landbouw en Voedselsoevereiniteit
katelijne.suetens [at] broederlijkdelen.be
0484 62 44 06
Suzy Serneels
Suzy Serneels
Programmawerking Recht op Voedsel
suzy.serneels [at] broederlijkdelen.be

Broederlijk Delen steunt Voedsel Anders