U bent hier

Oeganda

Genoeg voedsel en een waardig inkomen voor 300.000 boerenfamilies op het Oegandese platteland. Dat is waar Broederlijk Delen met 12 lokale partnerorganisaties naar streeft. We zetten in op duurzame landbouw en een sterke lokale economie.

Dwars door Oeganda

Altijd al eens willen mountainbiken tussen het wild? Zin in een sportieve én solidaire uitdaging? Dan is Dwars door Oeganda iets voor jou.

De uitdagingen

De economische groei van Oeganda is spectaculair. Maar het zijn vooral de rijken die ervan profiteren. Nog steeds leeft een kwart van de bevolking in extreme armoede. Op het platteland kampen boeren met uitgeputte gronden. De klimaatverandering versterkt dit proces.

In Oeganda is landbouw een belangrijk wapen in de strijd tegen honger en armoede. Maar aan landbouw doen wordt steeds moeilijker.

De impact van twintig jaar oorlog en gewapende conflicten is enorm groot. Veel landbouwkennis is verloren gegaan.

Wat doet Broederlijk Delen?

We zetten in op ecologische landbouw en de verkoop van de oogst op de lokale markten. We stimuleren boeren ook om hun stem te laten horen en van de overheid de ondersteuning te eisen waar ze recht op hebben.

Radiostudio van KRC

Om de rurale bevolking op weg te helpen deelt een radioprogramma in Oeganda kennis over groente-en gewassenteelt en de manier waarop ze dit het best aanpakken.

Tijdens de vastencampagne 2013 was Vlaanderen solidair met de boeren in Noord-Oeganda. Gezicht van de campagne was Molly, een 32-jarige Oegandese vrouw.

Nieuws en persberichten

25 november 2014 - Recht op voedsel - Oeganda

De impact van ons werk als Broederlijk Delen wordt gemeten aan de hand van enquêtes bij boeren, vooruitgangsrapporten of indicatortabellen. Maar geven zo’n metingen wel een volledig beeld?

25 november 2014 - Oeganda

Persoonlijke succesverhalen vatten niet-meetbare veranderingen goed samen. Dat werd duidelijk tijdens een tweedaags seminarie in Oeganda over opvolging van ontwikkelingsprojecten.

26 februari 2013 - Klimaat - Oeganda

De bevolking van Oeganda merkt de gevolgen van klimaatverandering. Een succesvolle kunsttentoonstelling van een Oegandese partnerorganisatie van Broederlijk Delen vraagt aandacht voor het thema.

Contactpersoon

Marleen Willemsen
Marleen Willemsen
Programmaverantwoordelijke Oeganda
marleen.willemsen [at] broederlijkdelen.be