U bent hier

Congo

Vrede en een waardig leven op het Congolese platteland. Dat is waar Broederlijk Delen naar streeft. Samen met lokale partnerorganisaties zetten we in op duurzame landbouw en bouwen we aan een mondige, weerbare boerenbeweging. Zo werken we aan vrede, ook vanuit de basis.

De uitdagingen

Landbouw in Congo biedt heel wat kansen, maar die blijven onbenut. Wat ontbreekt is een goed landbouwbeleid.

Humanitaire crisis in Oost-Congo

Al 20 jaar wordt het oosten van Congo geteisterd door gewapende conflicten. De overheid en de VN-vredesmissie slagen er niet in om vrede te brengen.

Wat doet Broederlijk Delen?

We ondersteunen boeren- en vredesorganisaties die de strijd aangaan voor een waardig leven op het platteland. Zij zetten in op een sterke lokale economie via duurzame landbouw. Want dat levert voldoende voedsel, een waardig inkomen én een gezond leefmilieu op. We hebben speciale aandacht voor vrouwen en jongeren, omdat zij een groot deel van het werk op de velden verrichten. 

We zetten ook in op vredesopbouw in Congo. Ter plaatse bouwen we mee aan een mondige en weerbare boerenbeweging die de rechten van boeren verdedigt, zodat ze kunnen wegen op het beleid. In eigen land en op Europees niveau doen we aan politiek werk en zetten we aan tot actie.

Nieuws en persberichten

Een conferentie aan de Universiteit van Kinshasa, in samenwerking met Broederlijk Delen en RODHECIC.

Humanitaire crisis in Oost-Congo

Nadia Nsayi is terug van drie weken Congo en vertelt haar verhaal.

In Congo staat de democratie onder druk. Het protest van de burgers klinkt steeds luider. Wat zal 2018 brengen? Nadia Nsayi beantwoordt zes vragen.

DRc, Congo, Kabila, democratie, verkiezingen

Na maanden wachten publiceerde de Congolese kiescommissie (CENI) eindelijk een kieskalender op zondag 5 november 2017. De commissie plant de verkiezingen in december 2018.

Agenda

30 juni 2018 - 10:00
Antwerpen
|
Congo

Contactpersonen

Nadia Nsayi
Nadia Nsayi
Beleidsmedewerker Centraal-Afrika
nadia.nsayi [at] broederlijkdelen.be
0479 51 68 98
Luk Verbeke
Luk Verbeke
Programmaverantwoordelijke Congo
luk.verbeke [at] broederlijkdelen.be