U bent hier

Burkina Faso

Genoeg te eten en een waardig inkomen voor 115.000 boerenfamilies in het droge noorden van Burkina Faso. Dat is waar Broederlijk Delen met 8 lokale partnerorganisaties naar streeft. Samen werken we aan een vruchtbaar en leefbaar platteland. 

In 2017 gaat de campagne van Broederlijk Delen over Burkina Faso.

Campagne 2017: Steun de boeren in Burkina Faso

De uitdagingen

Honger is een jaarlijks terugkerend probleem voor boeren in het droge noorden van Burkina Faso. De regio kampt met lange droogteperiodes, uitgeputte gronden en een wispelturig klimaat. En de overheid kijkt nauwelijks om naar de kleine boeren.

Burkina Faso, campagne, landbouw, woestijn, Koumbri

90% van de actieve bevolking in Burkina Faso werkt in de landbouw. De meeste boeren doen aan overlevingslandbouw in een moeilijk klimaat.

Burkina Faso, campagne, vrouwen, inspraak, microkredieten

Vrouwen doen het huishouden, zorgen voor de opvoeding van de kinderen, werken op het land en zorgen dat er eten op tafel komt. Toch hebben de mannen alles te zeggen. Die nemen de grote beslissingen. 

Burkina Faso, campagne, politiek, stad, Ouagadougou

Na 27 jaar op het politieke toneel, werd president Blaise Compaoré opzij geschoven door het Burkinese volk.

Wat doet Broederlijk Delen?

We ondersteunen de plannen van boeren die de strijd aangaan voor een waardig leven in hun gemeenschappen op het platteland. Velen kiezen voor kleinschalige biologische landbouw als antwoord op de moeilijke levensomstandigheden. Zo kunnen ze voldoende kwaliteitsvol voedsel produceren, én beschermen ze het milieu. We helpen hen zich te wapenen tegen gevolgen van klimaatverandering en op te komen voor hun rechten.

Salif, man uit Burkina Faso

Salif is boer en lid van de Unie van Naamgroepen in Koumbri. Samen met hun organisatie zijn deze boeren dertig jaar geleden een koppige strijd begonnen tegen de honger en de oprukkende woestijn.

Burkina Faso, campagne, gender, vrouwen, schaap, microkrediet

Voor een vrouw in Burkina Faso betekent een schaap extra inkomen door haar eigen activiteiten. Als je een vrouw helpt, help je een volledige familie. Broederlijk Delen helpt meer dan 1500 vrouwen.

Burkina Faso, campagne, ODJ, politiek, jongeren

Een (inter)nationaal regime dat de belangen en basisrechten van haar bevolking niet in acht neemt, dat zet enkele strijdlustige jongeren ertoe aan om ODJ op te richten.

Nieuws en persberichten

We hebben onze jaarlijkse vastencampagne afgesloten. Volgens de prognose op basis van de huidige resultaten bedraagt de opbrengst van deze campagne vermoedelijk 3,4 miljoen euro.

30 maart 2017 - Recht op voedsel - Burkina Faso

Het aantal mensen dat leeft in voedselonzekerheid is het voorbije jaar met 35% toegenomen. Enkel door te blijven investeren in structurele ontwikkelingshulp kan deze tendens keren.

09 maart 2017 - Campagne - Burkina Faso

Peter De Bock is diaken in Assenede-Evergem-Zelzate en zet zich al jarenlang in voor Broederlijk Delen. Op 9 april 2017 loopt hij de marathon van Rotterdam, ten voordele van de boeren in Burkina Faso.

Contactpersoon

Suzy Serneels
Suzy Serneels
Programmaverantwoordelijke Burkina Faso en Senegal
suzy.serneels [at] broederlijkdelen.be