Herfstontmoeting

Zondag 1 oktober 2017 van 13u30 tot 18u, Leuven

"Het zou ons een enorm plezier doen elkaar te ontmoeten op zondag 1 oktober in Leuven. Het is de perfecte gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en onze relatie te versterken."

 

Het belooft een fijne dag te worden met een inhoudelijk programma met sterke getuigenissen, fijne muziek, een gegidste rondleiding door het Museum M. te Leuven en een gemoedelijke receptie. Inschrijven kan heel eenvoudig via onderstaande knop.

Ik schrijf me in.

 

Samen voor een wereld zonder ongelijkheid

In het uitgebreide jaarverslag van 2016 kunt u lezen wat we met uw steun konden realiseren in 2016. In 13 landen bouwen we programma’s uit om een waardig leven op te bouwen voor gemeenschappen in Afrika en Latijns-Amerika. En ook in Vlaanderen ijveren we voor een solidaire samenleving.

Directeur Lieve Herijgers is op 1 oktober persoonlijk beschikbaar voor al uw vragen over onze werking. U kunt uw mail sturen naar lieve [at] broederlijkdelen.be. Op de herfstontmoeting kunt u uw vraag ook persoonlijk aan haar stellen.

 

Programma

Vanaf 13u30: Welkom

Wij ontvangen je graag in de Foyer van Museum M in Leuven met een glaasje.

 

14u – 15u15: Een boeiend en sfeervol podiumprogramma

Broederlijk Delen en uw steun
Directeur Lieve gaat in op al uw vragen. Hoe wendt Broederlijk Delen uw financiële steun aan? Wat zijn uitdagingen voor de toekomst?

Brecht en Wies nemen u mee naar Afrika en Latijns-Amerika!
​Brecht Herteleer, bekend van het televisieprogramma ‘Iedereen Beroemd’, deelt zijn ervaringen met in Burkina Faso en Senegal met u.

Wies Willems, beleidsmedewerker bij Broederlijk Delen, neemt u mee naar Zuid-Amerika. Hij vertelt de verhalen van moedige boerenleiders die zich verzetten tegen grootschalige mijnbouwprojecten in de Andes.

Geniet mee van de Senegalese muzikant  Samba Django

Samba Django is een Senegalees autodidactisch gitarist met muzikale invloeden uit de Afrikaanse blues en Afrobeat. Sinds 2002 woont deze muzikant in Brussel en laat hij zich inspireren door het leven van alledag. Samba componeert zijn eigen liedjes waarin hij thema's zoals racisme en geweld tegen vrouwen aankaart.

Senegal, muziek, afrobeat, samba django

 

15u15 – 16u30: Gegidste rondleiding door het Museum M. (per 20 personen)

Ontdek met ons het recent  vernieuwde museum M. Bewonder met ons de rijke collectie van kunstwerken en objecten, bestaande uit oude en hedendaagse kunst.

>>> We vragen € 10 deelnameprijs voor deze unieke gegidste rondleiding, je kan ter plaatse te betalen. Let op, het aantal plaatsen is beperkt.

 

16u30 – 17u30: Receptie

We sluiten af met een receptie met lekkere hapjes. De kans om elkaar beter te leren kennen. Medewerkers van Broederlijk Delen staan je graag te woord.

Deze receptie wordt aangeboden door vdk bank.

 

Route

Museum M, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Met het openbaar vervoer

Leuven is goed  bereikbaar met de trein vanuit alle provincies, ook op een zondag. Het Museum M bevindt zich op 15 minuten wandelen van het station van Leuven. Wandel via de Bondgenotenlaan het centrum in. De Leo Vanderkelenstraat is de 4de zijstraat van de Bondgenotenlaan. Je slaat links in en vindt het Museum M na 200m aan de rechterkant. 

Met de wagen

Rij via de Ring van Leuven tot aan de Tiensepoort. Daar kun je de Blijde Inkomststraat inrijden. Je komt uit aan het Ladeuzeplein, waar zich een grote ondergrondse parking bevindt. Het Museum M bevindt zich op 300 m van de parking aan het Ladeuzeplein. Je kunt ook aan het Station van Leuven parkeren in een grote ondergrondse parking. Het Museum M bevindt zich op 15 minuten wandelafstand.