U bent hier

Verander je manier van leven

Volg onderstaande tips en verander jouw manier van leven. Zo werk je mee aan het voortbestaan van onze planeet en een menswaardig leven voor iedereen.

Kies bewust met Foodwise

Foodwise

Ook in Vlaanderen leven boeren op het ritme van het klimaat. Ontdek wat jij kan doen met lokale en eerlijke producten, of smul van de inzendingen van de kookwedstrijd.

We moeten kiezen voor een duurzamere levensstijl. Met respect voor mens én milieu. De internationale campagne 'Change for the Planet, Care for the People' helpt je op weg.

Daag jezelf uit om 40 dagen minder vlees, kip en vis te eten. Je vermindert zo je CO2-uitstoot en verkleint je ecologische voetafdruk.

Er wordt heel wat water gebruikt om grondstoffen als goud, koper of zink te ontginnen in de mijnen van Peru. Jij gebruikt en verbruikt heel wat water. Weet je hoeveel?

Educatief pakket voor lagere scholen, opgebouwd rond het centrale figuurtje Mik, om te helpen bij het maken van doordachte keuzes over de solidariteitsacties en -projecten op school.

Een oproep aan bewegingen, groepen, gemeenschappen, organisaties... om een eigen klimaatplan te maken en dit de komende jaren ook stapsgewijs uit te voeren.

40 dagen droger

Enkele kleine veranderingen volstaan om water te besparen in en om je woning. Twintig praktische tips zetten je op weg om je waterverbruik te verminderen. 

SecondLife@School

Een project voor secundaire scholen. Leerlingen gaan de uitdaging aan om van kapotte, oude of vergeten spullen iets nieuw te maken. Zo leren ze duurzaam omgaan met grondstoffen. 

Aan de slag met de gespreksmethodiek van Broederlijk Delen

In deze gespreksmethodiek laten we groepen van mensen kennis maken met het levensstijlverhaal van Broederlijk Delen. Wil je aan de slag gaan met deze methodiek en je wenst hierover meer info, contacteer dan amina.vermeulen [at] broederlijkdelen.be (Amina Vermeulen), projectmedeweker levensstijl.