U bent hier

Verander je manier van leven

Volg onderstaande tips en verander jouw manier van leven. Zo werk je mee aan het voortbestaan van onze planeet en een menswaardig leven voor iedereen.

Net als in Burkina Faso leven de boeren in Vlaanderen op het ritme van het klimaat. Ontdek dankzij Foodwise wat je kan doen met lokale en eerlijke producten. Of doe mee met onze kookwedstrijd!

Daag jezelf uit om 40 dagen minder vlees, kip en vis te eten. Je vermindert zo je CO2-uitstoot en verkleint je ecologische voetafdruk.

‘30 dagen voedselwinst’ en ‘30 dagen dingen delen’ zijn twee campagnes die je kunnen inspireren om minder voedsel of dingen weg te gooien. Ze werden uitgewerkt door de Vlaamse overheid.

Communitywebsite over duurzaam leven, consuminderen en consuminderen. Laat je inspireren. Of inspireer anderen.

We moeten kiezen voor een duurzamere levensstijl. Met respect voor mens én milieu. De internationale campagne 'Change for the Planet, Care for the People' helpt je op weg.

40 dagen droger

Enkele kleine veranderingen volstaan om water te besparen in en om je woning. Twintig praktische tips zetten je op weg om je waterverbruik te verminderen. 

SecondLife@School

Een project voor secundaire scholen. Leerlingen gaan de uitdaging aan om van kapotte, oude of vergeten spullen iets nieuw te maken. Zo leren ze duurzaam omgaan met grondstoffen.