U bent hier

Stort regen voor Burkina Faso en gun de boeren meer inkomsten, zodat ze zich kunnen wapenen tegen de droogte.Lees het verhaal van Amssetou

Burkina Faso, campagne, Amssetou

Stort regen voor Burkina Faso

Met een regenseizoen van slechts vier maanden is het in Burkina Faso een uitdaging om voldoende graan te produceren. Een tekort aan voedsel is een jaarlijks terugkomend probleem. Tijdens onze campagne staat 'regen' symbool voor een vruchtbaar leven. Help ons investeren in een platteland met toekomst.

Met jouw steun:

  • krijgen boeren laagdrempelige leningen
  • worden erosiedijken aangelegd 
  • wordt onvruchtbare grond herbeplant 

Geef 115.000 Burkinese boerenfamilies een eerlijke kans om te kiezen voor gezond voedsel, onderwijs en toekomstkansen. 

Ondanks het gebrek aan regen.

Wat kan jij doen voor Burkina Faso?

Burkina Faso, campagne, Abbas

Help ons te tonen hoeveel de kracht van solidariteit kan doen. Jouw bijdrage maakt een verschil!

campagne, actie, koffiestop

Strijd mee tegen armoede en ongelijkheid en organiseer een debat, quiz of inzamelactie. Broederlijk Delen werkte een kant-en-klaar aanbod uit, maar je kan ook jouw eigen actie bedenken.

Steun ons per sms

Van 1 t/m 31 maart kan je onze campagne ook steunen via sms. Stuur een regenwolk-emoji of het woord 'regen' naar 4666. Een sms kost je € 1 en die gaat integraal naar onze campagne! Bedankt!

Doe mee met onze campagne

Ontmoet onze Burkinese getuigen

In maart 2017 ontvangen we 8 Burkinese gasten. Tijdens hun verblijf gaan ze op tal van plaatsen getuigen over hun werk en leven in Burkina Faso.

   

Liturgisch materiaal voor de campagne

We bieden materiaal voor parochies en groepen die in een viering of gesprek willen stilstaan bij vastenspiritualiteit. 

   

Kies bewust met Foodwise

Ook in Vlaanderen leven de boeren op het ritme van het klimaat. Ontdek wat je allemaal kan doen met lokale eerlijke producten. Of doe mee aan onze kookwedstrijd!

Wie ondersteunen we?

Amssetou in Burkina Faso

Maak kennis met Amssetou uit Burkina Faso, een energieke mama en lokale beroemdheid die een hoofdrol speelt in de strijd voor voldoende inkomsten. Want zij wil zelf bepalen hoe ze haar leven inricht.

Campagne 2017 - Burkina Faso - Binta en haar schaap

Je kan je niet voorstellen dat een schaap een leven kan veranderen. Toch overkwam het Binta Deira (53) in Burkina Faso.

Campagne 2017 - Burkina Faso - ODJ

Maak kennis met een aantal geëngageerde en strijdvaardige jongeren die met hun beweging ODJ ijveren voor verandering in Burkina Faso.

In de kijker

Op 3 januari start het populaire programma 'Iedereen Beroemd' (één) zijn nieuwe rubriek: ‘Bienvenue Brecht’. Daarin volgen we Brecht tijdens zijn eerste ervaringen als ontwikkelingswerker in Burkina.

Een nieuwsgierige bende trekt eind december op inleefreis naar Burkina Faso. Beleving, ontmoeting en actie staan centraal. Volg hen hier op de voet.

Waarom Burkina Faso?

Burkina Faso is een van de armste landen in West-Afrika. Het Sahelland staat bekend om zijn extreem warme en droge klimaat. Toch probeert zo'n 90 % van de bevolking te leven van landbouw. Op steun van de overheid kunnen ze niet rekenen. 

Dankzij de hulp van Broederlijk Delen en de lokale organisaties waar we mee samenwerken krijgen de boerenfamilies betere toekomstkansen. 

Burkina Faso

Wat leverde jouw steun op in 2016?

Jouw steun maakt een verschil. In 2016 zamelden we 3,1 miljoen in voor Colombia. Steun ons ook dit jaar en help de boeren in Burkina Faso.