Lieve Herijgers werd geboren op 28 juli 1962 in Deurne. In 1986 studeerde ze af aan de KU Leuven als licentiaat in de Pedagogische Wetenschappen. Nadat ze enkele jaren actief was in de hulpverlening, ging ze in 1995 aan de slag bij Broederlijk Delen, eerst als educatief medewerkster voor de vrijwilligerswerking in de regio Mechelen en Vlaams-Brabant. In 1998 maakte ze de overstap naar Brussel om de campagnedienst te leiden. In haar vrije tijd was ze actief in armoede- en solidariteitsprojecten én in de jeugdbeweging. In de jaren ‘90 was ze nationaal voorzitster van Chirojeugd Vlaanderen. Lieve werd in 2011 de eerste vrouwelijke directeur in de 50-jarige geschiedenis van Broederlijk Delen.

Artikels van deze auteur

Opiniestuk van Lieve Herijgers voor de Morgen.

voeten Israëlische soldaten

Opiniestuk van onze directeur Lieve Herijgers voor de Standaard.

Op 9 september werd onze beleidsmedewerker voor het Midden-Oosten, Brigitte Herremans, bij aankomst in Israël uitgewezen. We zijn onthutst maar vastberaden ons werk in de regio voort te zetten.

20 juni 2015 - Lieve Herijgers

Begin juni heeft paus Franciscus zijn encycliek ‘Laudato Si’ aan de wereld voorgesteld. En die bevat straffe taal, aldus Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen.

Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen, selecteerde enkele sterke quotes uit de encycliek Laudato Si van Paus Franciscus. Ze legt uit waarom.

13 maart 2015 - Levensstijl - Lieve Herijgers

Me engageren bij Broederlijk Delen is tot op vandaag niet vrijblijvend. Ontmoetingen met partners uit het Zuiden zijn telkens opnieuw een uitnodiging tot reflectie over mijn eigen manier van leven.

Meer besparingen op ontwikkelingshulp zijn een onaanvaardbare inlevering voor de armste mensen in de armste landen ter wereld. We moeten kiezen voor een samenleving die gebaseerd is op solidariteit.

Onlangs werd bekend dat aartsbisschop Léonard de gemeenschap van de Begijnhofkerk wil overplaatsen naar een kerk in Molenbeek, buiten het Brussels centrum.

Ubuntu, zo luidde de droom van één van mijn helden: Nelson Mandela. Ubuntu staat voor “mens zijn in verbondenheid en solidariteit”.

14 februari 2013 - Levensstijl - Lieve Herijgers

Reactie van Broederlijk Delen op het artikel ‘De vasten kleurt groen’ in De Standaard van 13 februari 2013 (p. D10-11)