Panelgesprek in het Europees Parlement met een delegatie van vier mensenrechten- en milieuactivisten uit de Andesregio, in het kader van een project dat Broederlijk Delen uitvoert samen met verschillende partnerorganisaties.

Tijdens het gesprek wordt een nieuw rapport voorgesteld over de bedreigingen voor gemeenschappen die zich verzetten tegen mijnbouw, agro-industrie en energieprojecten in Latijns-Amerika. Vier activisten uit Bolivia, Colombia, Ecuador en Peru brengen concrete getuigenissen. Daarnaast gaan we ook in op de rol van de internationale gemeenschap en doen we aanbevelingen aan de Europese instellingen.

Sprekers:

  • Oscar Mollohuanca (ex-burgemeester Espinar en sociaal leider, Peru)
  • Isabel Zuleta (leidster van de beweging Movimiento Rios Vivos, Colombia)
  • Francisco Hurtado (advocaat bij CEDHU, Ecuador)
  • Marco Gandarillas (onderzoeker bij CEDIB, Bolivia)
  • Wies Willems (beleidsmedewerker Broederlijk Delen)

Het panelgesprek bijwonen kan na inschrijving bij wies.willems [at] broederlijkdelen.be, met vermelding van volgende gegevens (noodzakelijk voor accreditatie in het Europees Parlement): naam, voornaam, nr. identiteitskaart, vervaldatum id-kaart, geboortedatum, adres, tel. nummer, e-mailadres, nationaliteit.

Na inschrijving ontvang je meer praktische info over toegang tot het Europees Parlement. 

Voertalen zijn Spaans en Engels, vertaling naar beide talen wordt voorzien. Aansluitend om 15u30 is er een persmoment.

Dit panelgesprek wordt georganiseerd door Broederlijk Delen, i.s.m. Europarlementsleden Helmut Scholz en Estefania Torres, CIDSE, Oidhaco, EU-LAT Network en Plataforma Europa-Perú.  

Waar: 
Europees Parlement, zaal PHS 1C051
Wanneer: 
20 maart 2018 -
14:00 tot 15:30