Tijdens dit infomoment vind je heel wat informatie, tips en ideeën om de Broederlijk Delencampagne over Oeganda vorm te geven.

Deze ochtend is open voor iedereen. Ben je verantwoordelijke van een lokale Broederlijk Delengroep, leerkracht, student of medewerker van een andere organisatie? Welkom!

Programma

08.30 u Onthaal en inspiratiemarkt

08.40 u Keuzeactiviteiten of inspiratiemarkt

09.30 u Podiumprogramma: Zet je (bord) bij!

10.30 u Keuzeactiviteiten

11.30 u Foodwise receptie en inspiratiemarkt

Speciaal voor leerkrachten:

Verken het educatief aanbod voor het basis- en secundair onderwijs in de leraarskamer op de inspiratiemarkt en leg je vragen en suggesties voor aan je onderwijsmedewerker.

Overzicht keuzeactiviteiten

Activiteit om 8.40 u 

WATINHOUDDOOR
Voedsel op ieders bordHet aanbod voor groepen die vierend willen stilstaan bij de campagne.Rita Boeren (netwerk Attent bisdom Antwerpen)

 

Activiteit om 8.40 u en 10.30 u

WATINHOUDDOOR
Help honger de wereld uit​Over hoe een omschakeling naar een meer duurzame landbouw- en voedselproductie honger de wereld uithelpt.Broederlijk Delen

 

Activiteiten om 10.30 u

WATINHOUDDOOR
Oeganda-dagboekLaat je meeslepen door intrigerende verhalen van onze Oeganda-reizigers.De Antwerpse inleefreizigers
De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s)Met Agenda 2030 beloofden onze wereldleiders tegen 2030 een meer rechtvaardige en duurzame wereld. Wat is  Agenda 2030? En wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel afgekort als SDG’s?Katrien Geens (11.11.11)
Inspiratie voor een duurzamer levenOntdek alles over delen, ruilen, repareren en upcycling, met inspirerende voorbeelden uit Antwerpen.Netwerk Bewust Verbruiken
Zet je in voor Conrad (6) en Allan (13)
- voor leerkrachten basisonderwijs
Proef van leerrijke en speelse lesimpulsen
Geert Van Malderen (Studio Globo)

Smaakmakers

- voor leerkrachten secundair onderwijs

Schuif mee aan tafel! We serveren je methodieken voor een pittige campagne op jouw school. Aansluitend gaat Fien Ingelbrecht van Axcent vzw in gesprek over diverse invullingen van vasten. Ze geeft tips en tricks om deze periode aan te grijpen voor een interlevensbeschouwelijke dialoog tussen jongeren.

Elisabeth Hendriks (Broederlijk Delen)

Fien Ingelbrecht (Axcent vzw)

 

Schrijf je in voor het lanceermoment
 

Waar: 
Provinciaal Vormingscentrum, Smekenstraat 61, Malle
Wanneer: 
20 Januari 2018 -
09:00 tot 13:00