U bent hier

50 jaar bezetting

Op 5 juni 1967 bezette Israël de Palestijnse gebieden. We herdenken deze treurige verjaardag met tal van activiteiten die aandacht schenken aan de situatie op het terrein.

Panelgesprekken: 50 jaar bezetting

Begin juni is het vijftig jaar geleden dat de Zesdaagse Oorlog uitbrak. Sindsdien bezet Israël de Palestijnse gebieden, één van de grote struikelblokken voor vrede in het Midden-Oosten.

Drie avonden lang debatteren in drie Belgische steden schrijvers zoals Nir Baram en Arnon Grünberg en mensenrechtenactivisten uit Europa, Israël en Palestina over deze hoogst actuele kwestie: op 5 juni in Gent (Vooruit); op 6 juni in Brussel (Bozar) en op 7 juni in Antwerpen (Elcker-Ik).

5 juni 2017 - 20:00
Gent
|
Debat / Lezing
6 juni 2017 - 17:30
Brussel
6 juni 2017 - 18:30
Brussel
|
Debat / Lezing
7 juni 2017 - 20:00
Antwerpen
|
Debat / Lezing

Brigitte Herremans over 50 jaar bezetting

De Zesdaagse Oorlog in 1956 bracht een kentering in het Israëlisch-Palestijns conflict. Brigitte Herremans schetst de geschiedenis en de huidige situatie.

Vredestocht naar Israël en Palestina

Een groep inleefrezigers trok in april 2017 met Broederlijk Delen en Pax Christi naar Israël en de Palestijnse gebieden. De deelnemers brengen verslag uit.

Israël, Palestina, Vredestocht, inleefreis

Actuales Studio Globo

Studio Globo stelde samen met een aantal vrijwilligers een actuales op over 50 jaar bezetting. Deze les geeft leerkrachten een concrete leidraad met een aantal sterke getuigenissen.

Israël, Palestina, muur, Jerusalem